Llenties 

4 persones

Ingredients

  • 1 unitat ceba
  • 300 g llenties pardines
  • 1 fulla llorer
  • 1 raig oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats pastanaga
  • 1 unitat porros
  • sal
  • Categories

  • Primers
  • Llegums
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 46), Viena Edicions, Barcelona, 2004
    MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 76), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
    MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 175), Eumo Editorial, Vic, 2000

    Antelació preferible:
    Si la recepta es fa una estona abans o el dia abans, queda més bona.

    un raig d’oli d’oliva

     

    2 pastanagues, senceres o a rodanxes

    1 ceba, tallada per la meitat o picada

    1 porro, a trossos o a rodanxes

     

    Opcional:

    nap, sencer

    250 g de carbassa, a trossos

    tomàquets, ratllats

    patata, a trossos

    1 branca d’api

    xirivia, sencera

    1 mica de col

    alls, pelats i sencers

    xoriço o cansalada viada, a daus 

    Poseu-ho en una cassola (on després hi posareu les llenties).

    Opcional: 

    Sofregiu les verdures (i, si n'heu posat, el xoriço o la cansalada): uns 10 min (si us salteu aquest pas també surt molt bo).

    1 fulla de llorer

    300 g de llenties pardines

    aigua 

    sal

    Afegiu la fulla de llorer i les llenties a la cassola.

    Aboqueu-hi  aigua que cobreixi les llenties 3 dits per sobre, i saleu-ho.

    Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i compteu el temps: uns 20 min (si al llarg del procés veieu que queda poca aigua, afegiu-n'hi de calenta; al final ha de quedar caldós). 

    Comproveu la cocció; si les llenties encara no són prou cuites, deixeu-les una estona més al foc.

    Comentaris