4 persones
• CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 46), Viena Edicions, Barcelona, 2004
• MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 76), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 175), Eumo Editorial, Vic, 2000
un raig d’oli d’oliva
2 pastanagues, senceres o a rodanxes 1 ceba, tallada per la meitat o picada 1 porro, a trossos o a rodanxes
Opcional: 250 g de carbassa, a trossos 2 tomàquets, ratllats 1 patata, a trossos 1 branca d’api 1 xirivia, sencera 1 mica de col alls, pelats i sencers xoriço o cansalada viada, a daus |
Poseu-ho en una cassola (on després hi posareu les llenties). |
Opcional: Sofregiu les verdures (i, si n'heu posat, el xoriço o la cansalada): uns 10 min (si us salteu aquest pas també surt molt bo). |
1 fulla de llorer 300 g de llenties pardines aigua sal |
Afegiu la fulla de llorer i les llenties a la cassola. Aboqueu-hi aigua que cobreixi les llenties 3 dits per sobre, i saleu-ho. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i compteu el temps: uns 20 min (si al llarg del procés veieu que queda poca aigua, afegiu-n'hi de calenta; al final ha de quedar caldós). Comproveu la cocció; si les llenties encara no són prou cuites, deixeu-les una estona més al foc. |
Comentaris