1 kg de melmelada
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 244), Thermomix, 2006
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 333), Espasa, Barcelona, 2012
Confituras i mermeladas, Pere Castells (consultat el 2014)
Material necessari
Antelació necessària
Quantitat màxima de melmelada de tomàquet que podem fer amb la thermomix:
Com podem fer servir aquesta melmelada?
Conservació
Per assegurar la conservació de la melmelada, renteu els pots i les tapes en el rentaplats (o bé a mà amb aigua sabonosa ben calenta). Si els pots o les tapes no han quedat ben eixuts, deixeu-ho eixugar en el forn a 30º (o bé eixugueu-los amb paper absorbent de cuina). |
1 llimona, pelada, eliminada la pell blanca, tallada a trossos, eliminades les noves pells blanques que apareixen i trets els pinyols (n'obtindrem uns 100 g, entre suc i polpa)
1 poma, sense pelar, rentada sota l'aixeta, eliminat el cor i tallada a vuitens (n'obtindrem uns 150 g) |
|
sucre, 40% del pes total que heu posat (tomàquet+llimona+poma); si us agrada la melmelada més dolça, poseu-n'hi el 50% En el nostre cas, el pes de sucre és: (990+100+150)x0,4 = 1240x0,4=496 g.
[Proporció mínima de sucre perquè la melmelada es conservi: pes sucre = 0,4 x pes total fruita.
Proporció de sucre que es posava tradicionalment: pes sucre = pes total fruita.
Com més alta és la proporciö de sucre, més llarg és el període de conservació de la melmelada.] |
|
Comproveu si la melmelada té la textura adequada (penseu que quan es refreda s'espesseix).
Si la melmelada encara és massa líquida, aneu programanant: de 5 min en 5 min (o de 10 en 10, segons la textura que tingueu), varoma, v=1; fins que tingueu la textura adequada (segons que els tomàquets tinguin més o menys aigua tardareu més o menys). |
Comentaris