L'ajoblanco de meló constitueix un primer plat d'estiu, que podeu servir en un plat fondo, en un bol o en una copa.
També es pot servir com a aperitiu en un gotet petit.
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
Indubtablement, thermomix, perquè obtenim una sopa amb una textura molt més fina.
Temperatura de servei
L'ajoblanco de meló s'ha de servir ben fred. És una sopa d'estiu.
Antelació necessària
Heu de fer l'ajoblanco amb prou antelació perquè tingui temps de refredar-se a la nevera (penseu que si el feu amb thermomix, com que treballeu força estona a velocitat màxima, el contingut del got s'escalfa).
Elaboració de l'ajoblanco de meló
1 meló Gàl·lia (necessitarem 900 g de polpa de meló)
Talleu el meló en quarts o en vuitens. elimineu-ne les llavors i retireu la pell de les talladades fins que obtingueu 900 g de polpa; si us sobra meló, no el necessitareu per a aquesta recepta.
Feu uns 16 daus petitons de polpa i reserveu-los en un tàper a la nevera per a la guarnició.
Talleu a trossos la resta dels 900 g de polpa i aboqueu-los en el recipientl on fareu l'ajoblanco amb la batedora elèctrica.
Talleu el meló en quarts o en vuitens. elimineu-ne les llavors i retireu la pell de les talladades fins que obtingueu 900 g de polpa; si us sobra meló, no el necessitareu per a aquesta recepta.
Feu uns 16 daus petitons de polpa i reserveu-los en un tàper a la nevera per a la guarnició.
Talleu a trossos la resta dels 900 g de polpa i aboqueu-los en el got de la thermomix.
1 gra d'all (4 g), pelat
120 g d'ametlla cruapelada
(Si teniu ametlles crues amb pell, podeu escaldar-les, refredar-les a sota de l'aixeta i les podreu pelar molt fàcilment)
6 fulles de menta
sal
pebre blanc
Afegiu-ho al recipient i tritureu-ho fins a obtenir una sopa fina i homogènia.
Afegiu-ho al got de la thermomix i, per triturar-ho, programeu: 2 min, v=5-10 (fins a obtenir una sopa fina i homogènia).
30- 40 g d'oli d'oliva verge extra
Afegiu l'oli al recipient i, per emulsionar, tritureu-ho tot.
Afegiu l'oli al got i, per emulsionar, programeu: 30 s, v=4.
Refredament de l'ajoblanco de meló
Reserveu l'ajoblanco a la nevera perquè es refredi.
Presentació de l'ajoblanco de meló
Opcional:
4 branquetes de menta
tallets molt petitons de pernil ibèric
Serviu l'ajoblanco de meló en plats fondos, bols o copes. Poseu 2 o 3 dauets de meló dels que heu reservat a cada recipient i, si voleu, 1 fulla de menta i uns tallets de pernil ibèric.
Comentaris