uns 300 g de sofregit de ceba, o bé
uns 700 g de sofregit de ceba i tomàquet o bé
uns 1000 g de sofregit de ceba, tomàquet, pastanaga i pebrot
• ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 59), La Magrana, Barcelona, 2012
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 449), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 36), Empúries, Barcelona, 1997
LLADONOSA, Josep: "El Llibre dels arrossos del 7 Portes i altres arrossos" (p. 63 i p. 72), Empúries, Barcelona, 1996
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 301), Alianza Editorial, Madrid 2002
• MARQUÈS, Quim; MARQUÈS, Manel: “Cuina marinera” (p. 28), Columna Edicions, Barcelona, 2010
• PRADOS, Isma: “La Cuina de l’Isma” (p. 29), La Magrana, Barcelona, 2006
• ROCA, Joan: “La cuina de la meva mare” (p. 13), Edicions 62, Barcelona, 2014
Bona vida. Jaume Fàbrega
Borges/ Carme Ruscalleda
CETT
Cuina.cat/Consells de cuina
D'on és pròpia, aquesta recepta?
Què és un sofregit?
Però, què significa sofregir?
En quin moment de quin àpat podem servir el sofregit?
El sofregit és una salsa de base, doncs?
Variants del sofregit:
Quines variants del sofregit podem fer amb aquesta recepta?
Per a quines receptes cal fer un sofregit?
El sofregit és la base de moltes receptes de la cuina catalana com ara la sarsuela (procés 6) l'arròs negre (procés 2), el conill amb xocolata (procés 2),el fricandó (procés 3), les mandonguilles amb sípia (procés 3)…
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Conservació:
No heu de fer aquest procés si voleu fer un sofregit només de ceba (procés 2). Cal fer-lo si penseu fer un sofregit de ceba i tomàquet (processos 1, 2 i 3).
Partint d'1 kg de cebes obtindrem uns 300 g de sofregit de ceba (tot i que aquest pes pot variar força segons les cebes que fem servir):
g de sofregit de ceba ≈ g de ceba / 3,3
g de ceba ≈ g de sofregit de ceba x 3,3
Partint d'1 kg de cebes i 400 g de tomàquet, obtindrem uns 700 g de sofregit (tot i que aquest pes pot variar força segons les cebes i els tomàquets que fem servir).
Comentaris