12 gambes
• ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 8), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015
Cocina y vino (consultat el 2015)
Aquest plat es pot servir calent o a temperatura ambient.
Les gambes arrebossades poden constituir un entrant (2 o 3 per persones), o bé un segon plat (6 o 7 per persona) amb un primer complet.
Es poden substituir les gambes per llagostins.
Antelació opcional:
Aquesta salsa va bé per a qualsevol tipus d'amanida.
12 gambes grosses (o llagostins) |
Separeu el cap de les gambes i peleu les cues; si us molesta (però només si us molesta), traieu la membrana negra que tenen. Poseu les cues en un plat i reserveu les closques i els caps per fer caldo de peix (o fumet). |
1 ou una mica d'aigua
farina 50 g de coco ratllat |
|
oli d'oliva verge extra |
|
sucre |
Espolseu els crespells amb sucre. |
Comentaris