Mona de Pasqua

6 persones

Ingredients

  • 1/4 d'envàs de iogurt anís (licor)
  • 3 envasos de iogurt farina
  • 1 unitat (125 g) iogurt
  • 10 g llevat químic
  • 1/2 envàs de iogurt oli d'oliva verge extra
  • 3 unitats ous (63-73 g)
  • 3 o 4 unitats (uns 600 g) pomes Golden
  • 1 envàs de iogurt sucre
  • 500 g xocolata (mínim 70% de cacau)
  • Categories

  • Postres
  • Coques
  • Antelació convenient

    • És convenient fer les figures de xocolata (procés 1) amb antelació (tanta antelació com vulguem).
    • És convenient fer la coca del iogurt (procés 2) la vigília.
    • Si penseu decorar la mona amb plomes de colors i pollets, penseu a comprar-los abans.

     

    Ingredients necessaris per al recobriment i el farciment de la coca del iogurt

    • A la recepta no hi ha inclosos els ingredients per recobrir i farcir la coca (procés 3) perquè poden variar molt segons el gust i/o la imaginació de cadascú. Podeu necessitar mató, cacau i dàtils si feu la crema de mató i cacau; canyella, kirsch, llet, clara d'ou i préssec groc (que pot ser congelat) si feu la crema pastissera amb préssec; o melmelada i llet;  o xocolata i aigua o llet…

    Elaboració de les figures de xocolata

    500 g de xocolata amb el 70% de cacau

    Elaboració de la coca de iogurt

    ous

    iogurt (125 g)

    1 envàs de iogurt ple de sucre 

     

    1/2 envàs de iogurt d'oli d'oliva verge extra 

     

    1/4 d'envàs de iogurt de licor d'anís 

     

    Opcional:

    ratlladura de pell de llimona (o de taronja)

     

    3 envasos de iogurt plens de farina 

     

    10 g de llevat químic, per exemple Royal (una mica més de 1/2 sobret)

     

    3 o 4 pomes Golden (uns 600 g)

    (Podeu posar-n'hi menys, i fins i tot suprimir-les, però així queda una coca més amorosida.)

    Elaboració del recobriment i del farciment de la coca

    Podeu recobrir la superfície de la coca amb una barreja de melmelada de maduixa (o d'alguna altra fruita) i llet, feta amb la batedora elèctrica; amb crema de mató i cacau; amb crema pastissera amb préssec… 

    Podeu obrir el pa de pessic i farcir-lo amb el mateix que heu fet el recobriment; o amb xocolata desfeta al microones diluïda amb una mica de llet o d'aigua…

    Podeu pintar la superfície lateral del pa de pessic amb el mateix que heu fet el recobriment o el farciment.

    Muntatge de la mona

    Decoreu la mona amb les figures de xocolata que heu elaborat, i amb plomes de colors i pollets. També podeu afegir-hi algun ninotet de plàstic.

    Comentaris