Torró de crema cremada (opció 2) 

Material obligatori

Thermomix

1 barra de torró d'uns 200 g

Ingredients

  • 250 g ametlla crua pelada
  • 2 g canyella en pols
  • 1/2 unitat (ratlladura de la pell) llimona
  • 3 rovells ous (63-73 g)
  • 1 polsim sal
  • 200 g sucre
  • Categories

  • Postres
  • Gastronomía & Cía (consultat el 2014)

    Material necessari:

    • Va bé que disposeu d'un motlle desmuntable de torró, d'acer inoxidable. Si no en disposeu, podeu improvisar un motlle amb un bric de llet que retallareu, i forrar-lo amb paper vegetal.
    • Necessiteu un termòmetre de cuina per mesurar la temperatura de l'almívar (procés 3).
    • Si voleu cremar el torró, necessiteu una pala de cremar o un bufador de cuina (en castellà, d'un "bufador" se'n diu soplete).

    Preparació del motllo

    Si feu servir un motllo desmuntable d'acer inoxidable, forreu-ne la base amb paper vegetal. Si feu servir un motlle de fabricació casolana obtingut a partir d'un bric de llet, forreu la base i les parets amb paper vegetal.

    Posada a punt dels ingredients

    250 g d'ametlla crua pelada 

    Poseu-la en el got de la thermomix. Per fer-la pols, programeu: uns segons, v progressiva 5-10

    3 rovells d'ou (les clares no es fan servir; reserveu-les en un tàper a la nevera per a una altra recepta)

     

    ratlladura de pell de 1/2  llimona

    2 g de canyella en pols

    1 polsim de sal

    Aboqueu-ho tot en el got de la thermomix (on hi ha l'ametlla en pols) i, per barrejar-ho, programeu:  gir a l'esquerra, v=4 o 5, fins que quedi ben barrejat.

    Elaboració de l'almívar

    200 g de sucre 

    60 g d'aigua 

    Aboqueu el sucre i l'aigua en un pot petit.  Poseu-lo al foc i introduïu-hi un termòmetre:  remenant sovint, fins que el contingut arribi a 120º o una mica més (temperatura necessària perquè quan barregem l'almívar amb els altres ingredients, els ous arribin a una temperatura que ens eviti riscos innecessaris).

     

    Feu immediatament el pas següent (quan el feu, l'almívar ha d'estar a 120º o una mica més).

    Elaboració de la massa del torró

    A la thermomix (on teniu la barreja de tots els ingredients del torró excepte l'almívar), programeu: 

    10 min, gir a l'esquerra, v=3.

    i, de seguida, amb la thermomix en marxa, aneu abocant l'almívar a 120º o una mica més molt a poc a poc pel bocal (heu d'obtenir una pasta densa i homogènia).

    Emmotllat del torró

    Aboqueu la massa en el motlle i alliseu-ne bé la superfície.

     

    Piqueu amb el motlle a sobre del marbre per tal que la massa s'assenti.

    Cobriu la superfície del motlle amb paper vegetal i poseu-hi a sobre un pes que ocupi tota la superfície perquè quedi el torró ferm i la superfície llisa (podeu posar-hi, per exemple, dos brics de llet plens).

    Repòs del torró

    Deixeu-lo reposar almenys 24 h.

    Cremada del torró

    sucre

    Desemmotlleu el torró a sobre d'un retall de paper vegetal.

    Espolseu el torró amb sucre i cremeu-lo amb una pala de cremar o amb un bufador de cuina (en castellà, d'un "bufador" se'n diu soplete).

    sucre

    Quan el sucre cremat ja estigui sec, tombeu el torró i repetiu l'operació per l'altra banda.

    Per guardar el torró

    Guardeu el torró embolicat en paper vegetal.

    Comentaris