6- 8 persones
• ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Taller de bolets” (p. 11), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014
Mètode preferible, batedor de barnilles manual, batedora elèctrica o thermomix?
Primer plat o plat únic?
Temperatura de servei
Antelació necessària
Feu el plum-cake amb prou estona d'antelació perquè tingui temps de temperar-se una mica (si està molt calent se us trencarà quan el talleu).
Antelació optativa
Podeu preparar fins amb 24 h d'antelació tota la massa del plum-cake, abocar-la en el motlle i cobrir-ho de pipes (processos 1, 2, 3, 4, 5 i 7); a continuació, reserveu el motlle a la nevera embolicat amb film transparent. Així podeu deixar la cocció (processos 6, 8 i 9) per a un altre moment.
Conservació
Material necessari
Quina és la recepta general d'un plum-cake?
Com incorporem gustos diferents a un plum-cake?
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (10 g) |
|
300 g de de barreja de bolets (poden ser congelats), nets i trossejats (Podeu posar-hi ceps, rovellons, fredolics…)
(Per netejar els bolets, feu servir un raspall de dents o un paper absorbent humit o, si tenen molta terra, passeu-los un moment per sota de l'aixeta i després eixugueu-los amb paper absorbent de cuina; si són fredolics, peleu el barret –traieu la capa fina negra que els cobreix- i raspeu la cama. Descarteu sempre els trossos que estiguin corcats) |
|
3 escalunyes, pelades i picades (o 1 ceba)
sal pebre blanc |
|
1 grapat de fulles de julivert fresc, picades |
|
Deixeu-ho temperar. |
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 100 g de formatge gruyère ratllat.
En aquest procés eleborarem la massa genèrica de qualsevol plum-cake.
En aquest procés proporcionarem a la massa genèrica del plum-cake un gust determinat per l'ingredient següent: bolets.
Escalfeu el forn a 180º amb l'escalfor de dalt i de baix. |
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra |
|
pipes de carbassa pipes de gira-sol llavors de sèsam … |
Comentaris