4 persones
Escalfeu el forn a 200°. |
1 espatlla de xai (1kg aproximadament), marcada amb tres talls (demaneu a la carnisseria que us ho facin)
2 grans d'all, pelats i partits per la meitat longitudinalment |
Fregueu la cuixa per totes bandes amb els alls. Repartiu els bocins d'all que us sobrin en els talls de l'espatlla. |
1 raig d'oli d'oliva verge extra |
Unteu l'espatlla amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona. |
sal pebre blanc
1 gra d'all, picat julivert, picat o tallat molt petitó amb unes tisores
romaní o farigola |
Salpebreu l'espatlla i espolseu-la amb l'all i el julivert picats i amb les herbes aromàtiques. |
Poseu la safata al forn calent (200º), amb l'escalfor de dalt i de baix, 1h: de tant en tant, ruixeu la carn amb el suc que desprèn i, a mitja cocció, gireu-la. |
|
Opcional: Traieu un moment l'espatlla de la safata, poseu-la en un plat, talleu-la i reserveu-la. Poseu 1 o 2 cullerades d'aigua a la safata. Poseu la safata al foc per escalfar l'aigua (si no pot anar al foc directe, poseu-la al microones si és apta per a aquest aparell o al forn) i aneu gratant-ne el fons i les vores amb una forquilla. Afegiu-hi el suc que ha sortit després de tallar l'espatlla i remeneu. Apagueu el foc i torneu a posar el xai a la safata. |
Comentaris