1 coca d'uns 450 g/ 6-8 persones
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 159), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 631), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 442), Eumo Editorial, Vic, 2000
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aquí hi ha teca! Receptes de cuina catalana amb història" (p. 203), Random House Mondadori- Rosa dels Vents, Barcelona, 2007
D'on és pròpia, aquesta recepta?
Quantes coques podem fer amb les quantitats d'aquesta recepta?
Antelació opcional
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
100 g de llardons |
|
200 g de farina, millor si la tamiseu |
Barregeu la farina i els llardons esmicolats en el bol on fareu la massa, i disposeu la barreja en forma de tortell (un forat al centre). |
1 ou |
Aboqueu la clara de l'ou i mig rovell en el forat del centre del tortell. Reserveu l'altra part del rovell. Bateu una mica la part del l'ou que teniu en el bol de la farina. |
50 g d'oli d'oliva verge extra 50 cm3 d'anís dolç (licor) un pols de canyella en pols 25 g de sucre un pols de sal |
Afegiu tots aquests ingredients en el forat del centre. |
1 ou |
|
50 g d'oli d'oliva verge extra 50 cm3 d'anís dolç (licor) un pols de canyella en pols 25 g de sucre un pols de sal |
|
200 g de farina |
|
Escalfeu el forn a 180º. |
Escalfeu el forn a 180º. |
unes gotes d'aigua |
|
25 g de sucre |
|
50 g de pinyons aigua |
unes gotes d'aigua |
|
25 g de sucre |
|
50 g de pinyons aigua |
Comentaris
Molt oportuna per aquestes dates. Per Sant Pere no tindré temps de fer-la. Ja sap és fi de curs, però no passa de la setmana vinent que ho intenti. La que vàrem comprar per Sant Joan només era comestible!
Sembla molt fàcil de fer. Quan la faci, el cap de setmana, ja et diré el què.
A veure, no és la coca de llardons amb pasta fullada, però està bé.
Després d'un mes de tenir els llardons esperant a la nevera, finalment ha arribat el moment de fer la coca. Trobo que pel fàcil i còmoda que és de fer, el resultat és molt molt bo. Jo l'he tret del forn al cap d'un quart d'hora perquè es cremava per les vores.
Així m'agraden les receptes, fàcils i agraïdes. Me n'alegro que t'hagi agradat.
I no hi poses cap mena d'impulsor ni llevat?
No hi poso cap mena d'impulsor ni de llevat.
Jo la faig amb pasta fullada punxant la massa i untada amb ou batut, el llardons trinxats per damunt ben repartits i passan-li un rodet i pressionant una mica per que s'enganxin bé els llardons força sucre per damunt i els pinyons o l'ametlla filateijada.