4 persones
• MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 86), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
Què és el gaspatxo de síndria i poma?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
Antelació necessària si elaboreu el gaspatxo de la forma tradicional
Antelació necessària si elaboreu el gaspatxo amb thermomix
1 tallada de síndria, trets els pinyols, a trossos |
Congeleu els trossos de síndria en un tàper, de manera que no quedin amuntegats (un cop congelats, podeu guardar-los, si voleu, en una bossa de congelació). |
6 tallades de síndria, trets els pinyols, a trossos
1 poma (uns 250 g), pelada, a trossos
2 fulles d'api un pessic de sal |
|
Paseu-ho tot pel got colador de la batedora elèctrica o, si no en teniu, per un colador xinès, i aneu-ho abocant en un altre recipient on després fareu servir altra vegada la batedora elèctrica. |
|
1 cullerada d'oli d'oliva verge (14 g) o més, al gust |
6 talls de síndria, trets els pinyols, a trossos (o 5 talls i els daus congelats si hem fet el procés 1)
1 poma, sense pelar, a trossos
2 fulles d'api ( o més, si agrada) un pessic de sal |
|
1 cullerada d'oli d'oliva verge (14 g) o més, al gust |
Poseu el gaspatxo a la nevera: s'ha de servir ben fred. |
El gaspatxo s'ha de servir ben fred.
|
Comentaris
Vaig fer el gaspatxo per nou persones; boníssim. El toc el dóna l'api.
Ara sí, la valoració.