Samfaina

per acompanyar un pollastre, un conill… per a 4 persones

Ingredients

  • 1 unitat (200-300 g) albergínia
  • 2 grans all
  • 2 unitats (400-500 g) ceba
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat (100-150 g) pebrot verd
  • 1 unitat (300-400 g) pebrot vermell
  • sal
  • 3/4 kg (5 o 6 unitats) tomàquet madur
  • INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 373), Columna Edicions, Barcelona, 2006

    1 cullerada d’oli d'oliva verge (10 g)

    cebes  (400-500g),  a daus petits

     

    pebrot verd (100-150 g), a rodanxes o en daus

    pebrot vermell (300-400 g), a rodanxes o en daus

    o 2 pebrots verds en comptes d'un de verd i un de vermell

     

    albergínia (200-300 g), sense pelar, a daus

    2 grans d’all, picats

    3/4 kg de tomàquets madurs (5 o 6 unitats), a daus

    sal

     

    Opcional:

    1 carbassó, mig pelat, a daus

    julivert trinxat

    Poseu tots els ingredients en una cassola de base ampla (a poder ser antiadherent i de cul gruixut), ho deixeu confitar, tapat, remenant de tant en tant (si veieu que queda massa sec, hi afegiu una mica d'aigua): uns 25 min.

    Comentaris