6 persones (5 canelons/persona)
El Comidista (consultat el 2020)
Antelació opcional (i aconsellable) d'alguns processos
El més pràctic és fer la salsa de tomàquet amb antelació i fer-ne més quantitat que la que necessitem per a aquesta recepta. Podem repartir la salsa en tàpers i conservar-los a la nevera o al congelador per poder fer servir la salsa quan ens interessi.
El més pràctic és fer l'escalivada amb antelació i fer-ne més quantitat que la que necessitem per a aquesta recepta. La que no necessitem podem servir-la en un altre àpat amanida amb una vinagreta com la de la recepta escalivada (procés 5), formant part d'una truita, acompanyant pasta…
Antelació opcional de tota la recepta
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 500 g d'escalivada.
pebrot vermell albergínia ceba |
Escaliveu-ho. Peleu les hortalisses escalivades. No les amaniu. Reserveu 500 g d'escalivada per a aquesta recepta. |
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 500 g de salsa de tomàquet.
oli d'oliva verge extra alls ceba pastanaga tomàquet madur sal llorer alfàbrega orenga |
Feu una salsa de tomàquet. Reserveu 500 g de salsa de tomàquet per a aquesta recepta. |
700 g de mató o de formatge fresc
sal |
|
Reserveu el farciment a la nevera. Va bé posar-lo al congelador uns 20 min abans de fer-lo servir (procés 5) per tal que sigui més fàcil farcir els canelons. |
aigua |
|
sal |
|
30 plaques de caneló (els anireu fent servir de 10 en 10) |
|
Poseu 10 plaques més a la cassola (mentre es couen, ja podeu anar fent el procés següent) i quan estiguin, escorreu-les i esteneu-les al drap . |
Escalfeu el forn a 190º. |
Comentaris