Amanida de cigrons amb espinacs

Material obligatori

Microones

4 persones

MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 168), Eumo Editorial, Vic, 2000

Antelació obligatòria:
El remull dels cigrons (procés 1) s'ha de fer com a mínim 10 hores abans de la cocció (procés 2).

Antelació voluntària:
. La cocció dels cigrons, la cocció dels espinacs i la barreja dels cigrons amb els espinacs (processos 2, 3 i 5) es poden fer amb antelació.
. La vinagreta (procés 4) es pot fer amb antelació però s'ha de tornar a batre la vinagreta abans de posar-la a l'amanida perquè els ingredients es destrien.

Remull dels cigrons 

Aquest procés s'ha de fer la vigília.

300 g de cigrons secs

(equivalen a uns 750 g de cuits)

 

aigua

Poseu-los en remull en aigua freda que  cobreixi unes dues vegades l'altura que assoleixen : unes 10 h.

Cocció dels cigrons

sal

Poseu els cigrons secs remullats a l'olla de pressió súper-ràpida amb aigua del remull que els cobreixi 2 dits per sobre, i afegiu-hi sal.

Espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 20 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

Cocció dels espinacs

2 manats d'espinacs (uns 600 g)

Netegeu-los bé fins que no treguin sorra (però no els deixeu gaire en remull perquè no perdin) i escorreu-los bé, per exemple amb una centrifugadora d'amanides.

Poseu-los al microones, en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones) , sense afegir-hi res, en dues tandes (els espinacs crus ocupen molt volum i no hi caben en una tanda): a potència màxima2 min, pareu i remeneu, i 1 min (en total, 3 min).

Elaboració de la  vinagreta

4 cullerades de suc de llimona (o de vinagre blanc)

sal

Bateu-ho en un bol (podeu fer-ho amb una forquilla, però va més bé fer-ho amb un batedor per escumar la llet).

16 cullerades d’oli d’oliva verge

Opcional: mostassa

Afegiu-ho al bol i bateu-ho bé (amb la forquilla o el batedor de la llet).

Barreja dels cigrons amb els espinacs

Barregeu els cigrons escorreguts i els espinacs tallats a trossets (o picats) a la safata on ho servireu.

Opcional:

2 ous durs

1 llauna de tonyina o de sardines

Talleu els ous durs a trossets. Escorreu i esmicoleu la tonyina o les sardines.

Barregeu amb els cigrons i els espinacs.

Amaniment de la barreja

En el moment de servir-ho, amaniu-ho amb la vinagreta.

Comentaris