Crema d'all

Material obligatori

Microones

4 persones (uns 225 g)   

MIRALPEIX, Assumpta: "Cocina eco" (p. 167), Grijalbo, Barcelona, 2018

Temperatura de servei

  • Aquesta salsa se sol servir calenta però també és bona freda.

 

Antelació possible

  • Podeu fer la crema d'all amb antelació i, si voleu, escalfar-la un moment al microones al moment de servir-la.

 

No resulta forta de gust, aquesta salsa?

  • No, gens.

 

Aplicacions de la crema d'all

  • La crema d'all és una salsa d'acompanyament. Es pot fer servir per acompanyar verdures cuites al vapor, com ara mongetes tendres, coliflor, bròquil, o també patates; també pot acompanyar una truita, peix cuit al vapor o a la planxa…

Primera cocció dels alls: al microones

100 g de grans  d'all, sense pelar

1 cullerada no plena d'aigua (10 g)

Poseu-ho a l'estoig de silicona (o en un altre recipient, apte per a microones, amb tapa no hermètica, que pot ser un plat).

Poseu l'estoig al microones, tapat. Programeu: 900 W, 1 min 50 s.

Deixeu refredar els alls per poder-los pelar després; descarteu l'aigua.

Segona cocció dels alls: al foc

Peleu els alls i poseu-los a la cassola on els coureu, que va bé que tingui una base una mica gran -diàmetre d'uns 28 cm (per tal que la salsa no quedi massa líquida). 

300g de llet

Aboqueu-hi la llet.

Poseu la cassola al foc. Quan la llet comenci a bullir, compteu 5 min, mantenint l'ebullició i remenant de tant en tant, vigilant que no vessi. Apagueu el foc.

Elaboració de la crema d'all

sal 

pebre blanc

Salpebreu la llet amb alls.

Tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica.

Presentació de la crema

Aquesta crema constitueix una salsa que pot acompanyar o amanir molts plats. Podeu servir el plat amb la salsa ja posada o podeu posar-la en un bol petit per tal que cadascú se la serveixi.

Podeu coure al vapor unes mongetes tendres (600 g) i amanir-les amb la crema d'all.

Podeu coure al vapor coliflor o bròquil  i amanir-ho amb la crema d'all.

Podeu servir una truita amb crema d'all per sobre.

Podeu servir peix a la planxa o al vapor acompanyat amb crema d'all.

Comentaris