Panets d'ametlla i formatge

Material obligatori

Microones

Tria el mètode d'elaboració

 
4 panets 

Ingredients

  • 250 g (o farina d'ametlla) ametlla crua pelada
  • 180 g formatge emmental
  • 180 g llet sencera
  • 16 g llevat químic
  • 1 culleradeta orenga
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • pebre blanc
  • 1 culleradeta de les de cafè sal
  • Categories

  • Pans
  • Juan Llorca (consultat el 2020)

    mirar 
    https://www.recetario.es/masas-y-reposteria-recetas/pan-de-almendras-y-queso-sin-gluten/9ljmv6e2-e890c-316290-88c8b-ekut0z9p

    https://canalcocina.es/receta/pan-brioche-de-almendras-queso

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • És igual. De fet, al final del  procés us donarà més feina netejar la thermomix que el got de l'accesori picador de la batedora elèctrica.
    • També podeu fer servir la thermomix o l'accessori picador de la batedora només per ratllar el formatge (procés 1) i fer pols les ametlles (procés 2) i fer la rsta de la recepta a mà amb una llengua de silicona.
    • I si ja heu comprat directament el formatge ratllat i l'ametlla en pols, podeu fer tota la recepta manualment sense problema.

     

    Podem abreujar la recepta?

    • Si compreu el formatge ratllat en comptes de en un tros, us estalviareu el procés 1 (ratllada del formatge).
    • Si compreu farina d'ametlla en comptes d'ametlla, us estalviareu el procés 3 (preparació de l'ametlla).

    ​Ratllada del formatge

    Us podeu estalviar aquest procés si disposeu de 180 g de formatge emmental ratllat.

    180 g de formatge emmental, a trossos

    Poseu-lo en el got de la thermomix.

    Poseu-lo en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica (tret que el volgueu ratllar a mà).

    Per ratllar-lo, programeu: 8 s, v=5-10. Si encara no està, programeu uns segons més v=5-10 (compte, si el formatge és molt tendre no programeu gaire temps perquè s'agrumollarà tot; si és tendre, millor que progrmaeu v=4 o v=5 en comptes de v=5-10). 

    Ratlleu el formatge amb l'accessori picador (o ratlleu-lo amb un ratllador). 

    Reserveu el formatge ratllat en un bol apte per a microones, on després hi afegirem llet.

    No renteu encara el got de la thermomix.

    Reserveu el formatge ratllat en un bol apte per a microones, on després hi afegirem llet.

    No renteu encara el bol de l'accessori picador.

    Fosa del formatge en llet

    80 g de llet sencera

    Aboqueu la llet en el bol del formatge ratllat i barregeu-ho tot.

    Per fondre el formatge, poseu el bol, tapat, al microones i programeu: 900 W, 2 min.

    Reserveu-ho.

    Preparació de l'ametlla 

    Us podeu estalviar aquest procés si compreu directament 250 g d'ametlla en pols.

    250 g d'ametlla crua pelada

    [Podeu comprar l'ametlla crua amb pell, però us donarà mes feina:

    abans de triturar-la haureu d'escaldar-la i pelar-la (heu d'obtenir-ne 250 g un cop pelada.)]

    Aboqueu l'ametlla en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica. 

    Aboqueu l'ametlla en el got de la thermomix.

    Feu-la pols. 

    Per fer-la pols, programeu 10 s, v= 5-10. Si encara no està, programeu uns segons més v=5-10. 

    Elaboració de la massa dels panets

    1 culleradeta d'orenga 

    16 g de llevat Royal

    1 culleradeta de les de cafè de sal

    pebre banc

    Afegiu-ho al bol de l'accessori picador i barregeu-ho tot.

    Afegiu-ho al got de la thermomix i, per barrejar-ho tot, programeu: 4s, v=6.

    Baixeu les restes que queden a les parets del got amb una llengua de silicona.

    2 ous, batuts

    Afegiu-los i barregeu-ho amb una espàtula de silicona o fent servir el robot..

    Afegiu-los i, per barrejar-ho tot, programeu: 8 s, v=6.

    Aboqueu-hi la barreja de FORMATGE fos i LLET i barregeu-ho tot amb l'espàtula de silicona o fenr servir el robot.

    Aboqueu-hi la barreja de FORMATGE fos i LLET i i, per barrejar-ho tot, programeu: 8 s, v=6. 

    Baixeu les restes que queden a les parets del got amb una llengua de silicona i torneu a programar: 8s, v=6.

    Esteneu una làmina de film transparent a sobre de la taula de treball i aboqueu-hi la massa (si encara està calenta, espereu una mica). Feu una bola amb la massa i emboliqueu-la amb el film.

    Repòs de la massa a la nevera

    Deixeu reposar la bola de massa a la nevera: 20 min.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 175º.

    Preparació de la safata de forn (1a part)

    Folreu una placa o safata de forn amb paper vegetal (si la safata és antiadherent, no caldrà).

    Divisió de la massa i modelage del panets

    Desemboliqueu la massa.

    Dividiu-la en 4 porcions iguals (d'uns 125 g cadascuna) amb l'espàtula talladora de masses o amb un ganivet (intenteu que no s'aixafi). 

    Formeu una bola amb cada una de les 4 porcions de massa (intenteu que no perdin volum).  

    ​Preparació de la safata de forn (2a part)

    Poseu les 4 boles a la placa de forn, separades les unes de les altres.

    Feu dos talls en forma de creu a la superfície de cada bola amb  l'espàtula talladora de masses o amb un cúter (intenteu que no perdin volum).

    Cocció dels panets

    Poseu la safata al forn calent a 175º: 15- 20 min.

    Comentaris

    • Mateu 12 de Juny de 2020 14:11

      Ràpids i bons