Amanida d'api i poma

4 persones

Ingredients

  • 6-8 troncs api
  • 10 unitats nous
  • 4 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats pomes Golden
  • 2 cullerades salsa de soja
  • HEREU, Paquita; PALAU, Teresa, GALLART, Ramon: “Receptes de les iaies amb tocs de l’avi” (p. 12), Edicions Gallart Palau Hereu, Astell, 2012

    Elaboració de l'amaniment

    2 cullerades de salsa de soja, o menys, al gust de cadascú

     

    4 cullerades d'oli d’oliva verge extra

    Ho bateu en un bol petit.

    Elaboració de l'amanida

    6-8 branques d'api (uns 400 g; en farem servir només els troncs, uns 320 g)

    Separeu els troncs de les branques on s'inserten les fulles. 

    Renteu els troncs, talleu-los a trossets (si veieu que fan fils, peleu-los primer) i poseu-los al bol on servireu l'amanida.

     

    Guardeu les branques primes amb les fulles (podeu congelar-ho) per a quan feu un caldo vegetal o de peix, una cassola de llegums, una escudella, un gaspatxo de síndria amb poma… 

    2 pomes golden, pelades i tallades a trossets

     

    10 nous, pelades, a trossos o una mica picades 

    Afegiu-ho al bol de l'amanida i remeneu.

    Aboqueu l'amaniment al bol de l'amanida i barregeu-ho bé tot (no cal afegir sal perquè la salsa de soja ja és salada).

    Comentaris