8 piruletes
BuzzFeed (consultat el 2018)
Això és la recepta d'un gelat?
Estris necessaris
Quins recobriments podem triar per a les piruletes de plàtan gelat?
seguiu els processos 1, 2, 5 i 6 d'aquesta recepta.
seguiu els processos 1, 3, 5 i 6 d'aquesta recepta.
seguiu els processos 1, 4, 5 i 6 d'aquesta recepta; o seguiu directament la recepta de "piruletes de plàtan gelat cobertes de xocolata".
seguiu els processos 1, 2, 3, 5 i 6 d'aquesta recepta.
seguiu els processos 1, 2, 4, 5 i 6 d'aquesta recepta.
En tots el casos, si voleu, podeu empolvar la cobertura exterior amb fruita seca, o amb barreja de fruita seca i coco ratllat, o amb granola, o amb la ratlladura de pell de cítric… (últim pas del procés 2, o del 3 o del 4)
Antelació necessària
Antelació possible
2 plàtans |
|
150 g de xocolata amb 70% o més de cacau, a trossos de la mateixa grandària
3 g de mantega de cacau en pols (per exemple de la marca Mycryo)
o bé 21 g d'oli d'oliva verge extra (1,5 cullerades)
o bé 23- 30 g d'aigua (1,5- 2 cullerades) |
Prepareu la xocolata tal com s'indica al procés 1 de la recepta "Piruletes de plàtan gelat cobertes de xocolata".
[Si al final us sobra xocolata, reserveu-la a la nevera i serviu-la, un cop tornada a fondre al microones, per postres, per esmorzar o per berenar, per banyar alguna fruita, o al damunt d'una torradeta o d'un pa de pessic, empolvada amb fruita seca picada.] |
Aneu submergint les piruletes en el got de la xocolata desfeta de manera que el plàtan (o el recobriment de iogurt) quedi tot banyat de xocolata i,
deixeu escórrer una mica la xocolata sobrant i aneu deixant cada piruleta a sobre del paper vegetal;
feu el pas següent immediatament després d'haver banyat el plàtan. |
|
Només si voleu arrebossar les piruletes
fruita seca (avellanes torrades, ametlles torrades, nous,cacauets…), picada
o bé barreja de fruita seca i coco ratllat
o bé
o bé pell de mandarina, (o de taronja, o de llimona), ratllada |
Només si voleu arrebossar les piruletes
Mentre deixeu escórrer una mica la xocolata sobrant de la piruleta, aneu-la empolvant amb la fruita seca, o amb la barreja de fruita seca i coco ratllat, o amb la granola, o amb la ratlladura de pell de cítric: feu-ho abans que el la xocolata s'endureixi -penseu que com que el plàtan està congelat (i, si l'heu cobert de iogurt, el iogurt, també), la xocolata s'endureix de seguida. A continuació, deixeu la piruleta a sobre del paper vegetal. |
Reserveu les piruletes al congelador. |
Un cop ben congelades les piruletes amb el recobriment, les podeu posar en una bossa de plàstic de congelació amb tancament hermètic. |
Comentaris