Granola. Opció 1 (sense sucres afegits)

uns 300 g

Ingredients

  • 100 g ametlla crua
  • 150 g flocs de civada
  • 50 g panses
  • 1 unitat, madur plàtan
  • SÁNCHEZ, Aitor: “Mi dieta ya no cojea” (p. 73), Paidós Divulgación, Barcelona, 2018

    Què és la granola?

    • La granola és una barreja de flocs de civada, fruita seca, fruita dessecada i sucres, que es torra al forn o en una paella fins que quedi cruixent. La granola d'aquesta recepta, però, no conté sucres (ni xarop d'atzavara, ni mel...); la dolçor que té prové del plàtan que conté. En canvi, la granola de la recepta cartesiana "Granola.Versió 2", sí que conté sucres.

     

    Quina diferència hi ha entre la granola i el musli?

    • Tant la granola com el musli contenen flocs de civada, fruita seca i fruita dessecada, però el musli no conté sucres (tret dels que porta la fruita dessecada) i els ingredients que l'integren són crus (no es couen).

     

    Com es menja la granola?

    • La granola se sol menjar per esmorzar o per berenar barrejada amb llet o amb iogurt. També pot acompanyar algunes postres.

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de granola?

    • Sí, hi ha la recepta Granola. Opció 2. Quina és més bona? Totes dues són molt bones però, òbviament, és més saludable l'opció 1, sense sucres afegits.

    Recepta d'aprofitament de plàtans massa madurs per menjar

    • La recepta gelat ràpid de plàtan i cafè ens permet aprofitar plàtans molt madurs que ja no ens ve de gust menjar.

     

    Oi que hi ha d'altres receptes cartesianes d'aprofitament de plàtans molt madurs?

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Picada de les ametlles

    100 g d'ametlla crua

    Poseu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica.

    Per picar-les gruixudes, feu unes quantes  pulsacions amb la picadora.

    Preparació de la safata de forn

    Folreu amb paper de forn una safata de forn d'uns 32 cm x 23 cm .

    1 plàtan, madur, a làmines molt fines 

    150 g de flocs de civada

    50 g de panses

    Aboqueu a la safata les AMETLLES picades. Afegiu-hi el plàtan, els flocs de civada i les panses.

    Barregeu-ho tot i esteneu-ho a la safata.

    Cocció al forn

    El temps total de cocció al forn serà de 20 min, però distribuirem aquest temps de la manera que indiquem a continuació.

    1. Introduïu la safata al forn calent a 180º, amb l'escalfor de dalt i de baix: 10 min; traieu un moment la safata del forn i barregeu-ho bé tot aixafant-ho amb una forquilla, de manera que el plàtan es vagi estenent i barrejant amb tota la resta d'ingredients.
    2. Torneu a posar la safata al forn: 5 min; repetiu el procés anterior de barrejar i aixafar.
    3. Torneu a posar la safata al forn: 5 min; repetiu el procés anterior de barrejar i aixafar.

     

     

    Conservació

    Guardeu la granola en un tàper o un pot amb tapa hermètica, a temperatura ambient.

    Comentaris