uns 700 g d'orxata
Chufamix (consultat el 2017)
El Comidista (consultat el 2017)
Gastronomía & Cía (consultat el 2017)
Mètode preferible, tradicional (batedora elèctrica) o thermomix?
Material convenient
Temperatura de servei
Antelació necessària
Indicació per al moment de servir l'orxata
(Manualment, amb una espàtula, es fa molt difícil de remoure el pòsit.)
Aquesta orxata no té sucre?
Conservació
250 g de xufles |
|
aigua |
1 llimona, la ratlladura de la pell
1 trosset de 0,5- 1 cm de canonet de canyella (o una mica de canyella en pols) |
|
100 g d'aigua freda |
600 g d'aigua freda
o bé 500 g d'aigua freda i 100 g de glaçons
(tingueu en compte, que en triturar a v=5-10, el contingut del got s'escalfarà). |
|
Per començar a filtrar l'orxata: Introduïu la bossa en un bol i mantingueu-la oberta doblegant les vores de la bossa sobre la vora del bol. Aboqueu la barreja de xufles i aigua dins de la bossa.
1r filtratge: Coleu el contingut del got amb un colador de malla tupida: aneu remenant amb una cullera el contingut del colador per ajudar el líquid a baixar. |
|
Per acabar de filtrar l'orxata: Tanqueu la bossa de manera que formi un farcell que conté la polpa de xufla (cargoleu bé la punta del farcell perquè no se n'escapi gens). Aneu "munyint" el farcell a fi de poder extreure tot el líquid que té la polpa, que anirà caient en el bol.
2n filtratge: Aboqueu en un mocador o un drap de fil o de cotó tota la polpa que heu reservat. Ajunteu les puntes del mocador per formar un farcell que contingui la polpa de xufla. Cargoleu bé la punta del farcell perquè no se n'escapi gens. Aneu "munyint" el farcell a fi de poder extreure tot el líquid que té la polpa: aneu abocant aquest líquid en el mateix recipient on teniu l'orxata obtinguda en el 1r filtratge.
Obtindreu uns 700 g d'orxata i uns 270 g de polpa de xufla. |
Comentaris
És boníssima!!!!