Crema de mató 

uns 300 g de  crema de mató

Ingredients

  • 200 g (mató fet amb llet i llimona o bé mató comprat) mató
  • 60-100 g (o llet) xerigot
  • Conservació de la crema de mató

    • Compte! El mató i la crema de mató es conserven a la nevera uns 3 dies com a màxim. Si la vostra nevera disposa de calaix de 0º, poseu-los en aquest calaix i us aguantaran força més (deixeu-los a temperatura ambient una estona abans de consumir-los).

    Elaboració de la crema de mató

    200 g de mató

    • Podeu elaborar vosaltres el mató, i a la vegada obtindreu xerigot, seguint una d'aquestes dues receptes cartesianes:
    • ​També podeu comprar el mató a granel o envasat a la secció de formatges i substituir el xerigot per llet. 

     

    60- 100 g de xerigot 

    (La quantitat de xerigot que necessitareu depèn 

    • de com sigui d'espès el mató que heu elaborat
    • i de la textura, més espessa o més clara, que voleu que tingui la crema de mató.)

    Si no teniu xerigot, podeu substituir-lo per llet

    Poseu el mató i una miqueta de xerigot en el got de la batedora elèctrica i tritureu-ho tot. Aneu afegint més xerigot i batent la barreja,  fins que aconseguiu la textura de crema que desitgeu (penseu que quan poseu la crema a la nevera s'espessirà una mica).

    Presentació

    Serviu la crema de mató

    • per esmorzar o per berenar, untada al damunt d'una torrada o d'una llesca de pa integral (si voleu podeu espolsar una mica d'ametlla o avellana torrada picada grollerament per sobre, o bé una mica de sucre, o bé repartir-hi per sobre una mica de mel o de crema de dàtil hidratat);
    • com a entrant o per postres, untada al damunt d'unes rodanxes de poma o de mitjos grans de raïm (un cop espinyolats);

     

    També podeu fer-la servir per substituir el mató com a ingredient d'una recepta si voleu treballar amb un mató ben cremós.

    Comentaris