Compte! El mató i la crema de mató es conserven a la nevera uns 3 dies com a màxim. Si la vostra nevera disposa de calaix de 0º, poseu-los en aquest calaix i us aguantaran força més (deixeu-los a temperatura ambient una estona abans de consumir-los).
Elaboració de la crema de mató
200 g de mató
Podeu elaborar vosaltres el mató, i a la vegada obtindreu xerigot, seguint una d'aquestes dues receptes cartesianes:
També podeu comprar el mató a granel o envasat a la secció de formatges i substituir el xerigot per llet.
60- 100 g de xerigot
(La quantitat de xerigot que necessitareu depèn
de com sigui d'espès el mató que heu elaborat
i de la textura, més espessa o més clara, que voleu que tingui la crema de mató.)
Si no teniu xerigot, podeu substituir-lo per llet
Poseu el mató i una miqueta de xerigot en el got de la batedora elèctrica i tritureu-ho tot. Aneu afegint més xerigot i batent la barreja, fins que aconseguiu la textura de crema que desitgeu (penseu que quan poseu la crema a la nevera s'espessirà una mica).
Presentació
Serviu la crema de mató
per esmorzar o per berenar, untada al damunt d'una torrada o d'una llesca de pa integral (si voleu podeu espolsar una mica d'ametlla o avellana torrada picada grollerament per sobre, o bé una mica de sucre, o bé repartir-hi per sobre una mica de mel o de crema de dàtil hidratat);
com a entrant o per postres, untada al damunt d'unes rodanxes de poma o de mitjos grans de raïm (un cop espinyolats);
…
També podeu fer-la servir per substituir el mató com a ingredient d'una recepta si voleu treballar amb un mató ben cremós.
Comentaris