Farciment per a les 2 cares d'una capa d'un pa de pessic d'uns 24 cm de diàmetre
Com fem el pa de pessic?
Fem el mató o el comprem fet?
Amb les quantitats que indica la recepta podem farcir i recobrir el pa de pessic, o només una de les dues coses?
Si volem farcir i recobrir (o si dividim el pastís en tres i volem farcir les 2 capes que obtenim) hem de doblar les quantitats dels ingredients.
Si estem fent una mona, com la podem decorar?
Hi ha alguna altra recepta cartesiana de farciment o recobriment del pa de pessic d'un pastís d'aniversari o d'una mona de Pasqua?
200 g de mató
uns 200 g de xerigot (depèn de com sigui d'espès el mató) [Si no heu fet vosaltres el mató, sinó que l'heu comprat, no disposareu de xerigot; en aquest cas, podeu substituïr-lo per llet.]
20 g de cacau en pols sense sucre
2 dàtils Medjool, espinyolats [Si feu servir una altra classe de dàtils, tingueu en compte que seran més petits i que endolciran menys i que, per tant, n'heu de posar més quantitat.] |
Amb compte, torneu a unir les dues cares:
|
Cobriu la superfície del pa de pessic amb la crema i esteneu-la uniformement (va bé fer servir una llengua de silicona). Si voleu, podeu fer que la crema rellisqui per les parets del pa de pessic. |
Conserveu-lo a la nevera. Tingueu en compte que el mató es conserva a la nevera uns 3 dies com a màxim. |
Comentaris