4 persones
Fundació Alicia, L'any internacional del llegums (consultat el 2016)
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei
Antelació necessària
Antelació opcional
Estalvi de temps en el remull i cocció de les mongetes seques (processos 1 i 2)
Substitucions possibles d'ingredients
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Si voleu, per aprofitar la feina, podeu fer més mongetes de les que necessiteu i, un cop cuites, congelar les que no feu servir per aquest plat (les podeu congelar amb el caldo o sense).
200 g de mongetes seques (equivalen a 500 g de cuites)
aigua |
|
1 culleradeta (uns 5 g) de bicarbonat (només si l'aigua és molt dura, com passa amb l'aigua de l'aixeta de Barcelona) |
Si l'aigua és molt dura (és a dir si té molta calç, com passa amb l'aigua de l'aixeta de Barcelona), afegiu-hi el bicarbonat (si l'aigua és dura, costa que les mongetes s'estovin i el bicarbonat ajuda); si no, no cal. |
sal aigua |
Poseu les mongetes seques remullades a l'olla de pressió súper-ràpida amb aigua que les cobreixi 2 dits per sobre, i afegiu-hi la sal. |
Si disposeu de poc temps perquè la crema es refredi i esteu fent servir thermomix, podeu substituir part del caldo de cocció per glaçons de caldo de cocció de mongetes o de caldo vegetal o d'aigua.
Quan la crema s'hagi temperat, poseu-la a la nevera perquè es refredi. |
Si voleu, podeu servir la crema amb una guarnició. A continuació, indiquem una guarnició possible; podeu triar només alguns d'aquests ingredients, o tots, o cap.
2 grapats de tomàquets cirerol o 2 tomàquets madurs, rentats
1 ceba tendra, retirada la tija i pelada
2 o 3 grapats d'olives negres, espinyolades
1/2 pebrot vermell o verd, rentat i eliminades les llavors |
Comentaris