unes 30 galetes
• A Taula! Cicle de cultura i gastronomia (Taller impartit per Cristina Vicentini): “Galetes saludables”, Centre Cívic El Sortidor, Barcelona, 2016
Mètode preferible: a mà o amb robot pastador?
Material necessari
Conservació
Oi que hi ha una altra "recepta cartesiana" semblant a aquesta?
En què es diferencien, les dues receptes?
Galetes salades amb sèsam, pipes i romaní Galetes salades amb olives i pebre
romaní pebre
pipes de girasol olives negres
sèsam
300 g de farina fluixa |
|
40 g de ceba deshidratada (Compte! No ha de ser fregida!)
pebre blanc
o bé
i 3 g de sal
|
|
80 g d'oli d'oliva verge extra 30 g d'aigua |
|
Substituïu l'accessori de varetes per l'ACCESSORI BATEDOR PLA. Amb la màquina en marxa a v=2, aneu abocant el contingut del bol de la farina en el bol del robot i seguiu amb la màquina en marxa fins que quedi tot ben barrejat: en total, uns 2 min (quedarà una massa grumollosa). Baixeu amb l'espàtula de silicona el que ha quedat enganxat a la paret del bol.
Aneu abocant el contingut del bol de la farina en el bol de l'oli i aneu-ho barrejant tot: 1r amb una forquilla; després amb les mans, fins que quedi tot ben barrejat (us quedarà una massa grumollosa). |
|
40 g d' olives negres espinyolades, a trossets petits |
Afegiu-les al bol. Per barrejar-ho tot, seguiu amb l'ACCESSORI BATEDOR PLA i programeu: v=2, uns segons. Mireu si es pot formar una massa amb les mans; si no es pot, afegiu-hi una mica d'aigua (fins a uns 30 g) o d'oli, torneu a programar v=2, uns segons i torneu-ho a provar fins que es pugui.
Afegiu-les al bol i pasteu la massa fins que quedi tot ben barrejat; si no es pot formar una massa, afegiu-hi una mica d'aigua o d'oli, torneu-ho a pastar i torneu-ho a provar fins que es pugui. . |
Escalfeu el forn a 170º. |
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra (uns 40 g) 3 cullerades d'aigua (uns 45 g) |
|
una miqueta de sal grossa (molt poca) |
Comentaris