6- 8 persones
• ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 15), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015
Canal Cocina
Recetario Thermomix
Mètode preferible, batedor de barnilles manual, batedora elèctrica o thermomix?
Primer plat o plat únic?
Temperatura de servei
Antelació necessària
Feu el plum-cake amb prou estona d'antelació perquè tingui temps de temperar-se una mica (si està molt calent se us trencarà quan el talleu).
Antelació optativa
Podeu preparar fins amb 24 h d'antelació tota la massa del plum-cake, abocar-la en el motlle i cobrir-ho de pipes (processos 1 a 7); a continuació, reserveu el motlle a la nevera embolicat amb film transparent. Així podeu deixar la cocció (processos 8 i 9) per a un altre moment.
Conservació
Material necessari
Quina és la recepta general d'un plum-cake?
Com incorporem gustos diferents a un plum-cake?
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 100 g de formatge gruyère ratllat.
En aquest procés eleborarem la massa genèrica de qualsevol plum-cake.
En aquest procés proporcionarem a la massa genèrica del plum-cake un gust determinat pels ingredients següents: peres, formatge rocafort i nous.
550 g de peres conference o ercolines (3 o 3,5 unitats) -que tinguin poc suc-, pelades i tallades a daus d'1 cm d'aresta aproximadament
150 g de formatge rocafort, aixafat en un plat amb una forquilla o esmicolat amb els dits |
Escalfeu el forn a 180º amb l'escalfor de dalt i de baix. |
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra |
|
25 g de pipes de carbassa, o pipes de gira-sol, o llavors de sèsam o llavors de rosella
|
Comentaris
Eulàlia, falta un 0 a la quantitat d'oli dels ingredients. 1r dius 9 g i després 90 g.
He fet el plum cake amb formatge gorgonzola en lloc de rocaford perque altres vegades ens semblava que quedava massa fort de gust. Així ha quedat més suau!
Eugènia, encara que sigui amb uns anys de retard, et vull donar les gràcies pel teu avís de l'error que hi havia a la recepta. Ja està corregit! Merci!