400 g de penca gruixuda o lloms de bacallà, eixugats (la penca té més gelatina, que en aquest plat interessa molt).
(Si voleu, podeu comprar el bacallà congelat, del que durant la descongelació només deixa anar el 10% del pes d’aigua, i descongelar-lo el dia abans a la nevera.) |
Opcional: Retireu la pell del bacallà (en calent, perquè si és fred costa més), si no la voleu trobar quan mengeu. |
|
Amb la batedora en marxa i sense bellugar-la (com quan feu una maionesa), aneu afegint l’oli aromatitzat de la gerreta a poc a poquet, i se’ns formarà una emulsió que és la salsa del pil-pil.
(Si la voleu més clara, afegiu-hi aigua de la que ha deixat anar el bacallà; si la voleu més espessa, afegiu-hi oli.) |
Repartiu la salsa pil-pil a sobre del bacallà. |
Comentaris
Molt bé i molt fàcil de fer. Tot i que em penso que la propera vegada faré la salsa més espessa.
Ja ens diràs com queda.