4 persones
• AMERICA’S TEST KITCHEN: "The science of good cooking" (p. 222), Editors at America’s Test Kitchen, Brookline, 2012
Epicourious (consultat el 2019)
Gastronomía y cía (consultat el 2019)
Giallo Zafferano (consultat el 2019)
Il Cicchiaio d'Argento (consultat el 2019)
Jamie Oliver (consultat el 2019)
D'on és propi, aquest plat?
Com s'elabora?
Quin formatge és la ricotta salata?
I si no tenim ricotta salata?
Antelació possible
Temperatura de servei
675 g d'albergínia, a daus d'1 cm 1/2 culleradeta de sal |
|
Deixeu temperar l'albergínia. |
Aquest procés és opcional.
Opcional: 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g) |
Aboqueu l'albergínia en un bol (pot ser el bol on abans l'heu salada, esbandit i eixugat). Ruixeu l'albergínia amb l'oli amb un esprai i remeneu bé de manera que quedi ben amanida. |
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g) |
|
800 g de tomàquet madur, a trossos (si treballeu amb la thermomix, no cal pelar-los; si treballeu amb la batedora i no voleu trobar cap pell, peleu-los o bé ratlleu-los amb un ratllador) |
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)
4 grans d'all picats 2 filets d'anxova escorreguts i picats
|
|
3/4 de culleradeta de cafè de pebre vermell dolç (2,5 g) |
|
6 cullerades de fulles d'àlfàbrega fresca, picada
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra |
820 g d'aigua (habitualment fem 3 parts d'aigua per 1 part de pasta; aquí hi posem una mica més d'aigua perquè, un cop cuita la pasta, ens en sobri una mica per ajusta la consistència del plat) |
|
sal 240 g de pasta (penne, rigatoni…) |
80 g de ricotta salata, ratllada Es pot substituir per formatge feta, o pecorino, o parmesà, o fins i tot per mató ben escorregut. |
Comentaris