per a 370 g
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 82), Thermomix, 2006
50 g d’oli d’oliva verge (en farem servir 250 g més després)
20 g de suc de llimona 50 g d’alls pelats 1 culleradeta de sal |
Poseu-ho en el vas de
la th. 3 min, v=5 |
Baixeu les restes de
la barreja de la tapa i de l’interior del got cap a les ganivetes. |
|
Per acabar de triturar els alls:. 1 min, v=7 (ha de quedar com una pasta; si no ha quedat una pasta, no continueu, no us sortiria), |
Poseu la papallona. Poseu el gotet cap per avall. |
|
250g d’oli d’oliva verge extra |
Programeu sense temps, v=3 i aneu abocant l’oli molt a poc a poc sobre de la tapa, sense treure el gotet (l’oli anirà caient en forma de fil dintre del vas); quan hagueu acabat l'oli, seguiu encara un moment amb v=3. Podeu trigar uns 15 min (la recepta original diu 4 min). |
Amb l’espàtula, baixeu les restes d’allioli de la tapa i de l’interior del got. 10 s, v=2,5 |
Comentaris