4 persones
Escalfeu el forn a 200° amb l'escalfor de dalt i de baix. |
1 cuixa de gall dindi (d'1 kg aproximadament), treta la pell (marcada amb 3 talls perquè després us sigui més fàcil de servir) |
Retireu el greix visible del gall dindi. |
3 cebes (uns 500 g), pelades i partides per la meitat
1/2 cullerada d'oli d'oliva verge extra (5 g)
sal (poca)
Opcional: 2 patates, pelades, tallades a grills |
|
150 g de vi blanc (una mica més de mig got) |
Traieu un moment la cuixa de la safata, poseu-la en un plat, talleu-la en 4 trossos i reserveu-la.
Amb una espàtula grateu el fons i les vores de la safata; si està massa enganxat, per poder gratar bé, afegiu 1 o 2 cullerades d'aigua a la safata i escalfeu-la (al forn o, si la safata ho permet, per anar més de pressa, escalfeu-la al foc directe o al microones). Afegiu a la safata el suc que ha sortit després de tallar la cuixa i remeneu.
Torneu a posar el gall dindi a la safata i serviu-lo. |
Comentaris