Cuixa de gall dindi al forn

4 persones

Ingredients

  • 1/2 culleradeta (1,5 g) all sec en pols
  • 3 unitats (uns 500 g) ceba
  • 1 cuixa (aproximadament 1 kg) gall dindi
  • 1 punta de culleradeta gingebre sec en pols
  • 1 cullerada (2 g) herbes provençals seques
  • 1/2 cullerada (5 g) oli d'oliva verge extra
  • punta de culleradeta pebre blanc
  • 1 culleradeta (1 g) pebre vermell dolç
  • sal
  • 150 g vi blanc sec
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • ​Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200° amb l'escalfor de dalt i de baix​.

    Preparació de la barreja d'herbes aromàtiques i espècies

    1 cullerada d'herbes provençals seques (2 g)

     

    1/2 culleradeta d'all sec en pols (1,5 g)

    1/4 de culleradeta de pebre blanc 

     

    1 punta de culleradeta de gingebre sec en pols

     

    1 culleradeta de pebre vermell (1 g)

    Poseu-ho en un bol i barregeu-ho tot.

    ​ Preparació de la safata de forn

    cuixa de gall dindi (d'1 kg aproximadament), treta la pell (marcada amb 3 talls perquè després us sigui més fàcil de servir)

    Retireu el greix visible del gall dindi.

    3 cebes (uns 500 g), pelades i partides per la meitat

     

    1/2 cullerada d'oli d'oliva verge extra (5 g)

     

    sal (poca)

     

    Opcional:

    2 patates, pelades, tallades a grills

    Poseu la cuixa i les 6 mitges cebes en una safata de forn.

     

    Unteu la cuixa i la ceba (i les patates si n'hi poseu) amb oli, amb les mans (o amb un pinzell de silicona),  per totes bandes i saleu-ho tot (no poseu gaire sal perquè les espècies ja donaran molt de gust).

    Empolvoreu el gall dindi i la ceba (i les patates si n'hi poseu) amb la barreja d'herbes aromàtiques i espècies; fregueu la cuixa amb les mans perquè s'impregni bé amb l'oli i les espècies.

    150 g de vi blanc (una mica més de mig got)

    Aboqueu el vi a la safata de manera que mulli el gall dindi i la ceba (i les patates si n'hi poseu), a poc a poc i amb compte per tal que no arrossegui les espècies. 

    ​Cocció de la cuixa de gall dindi al forn

    Poseu la safata al forn calent (200º): amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 45 min; de tant en tant ruixeu el gall dindi i la ceba amb el suc i, si veieu que està molt sec, afegiu-hi una mica d'aigua calenta; a mitja cocció tombeu el gall dindi i al final torneu-lo a tombar.

    Presentació 

    Traieu un moment la cuixa de la safata, poseu-la en un plat, talleu-la en 4 trossos i reserveu-la. 

     

    Amb una espàtula grateu el fons i les vores de la safata; si està massa enganxat, per poder gratar bé, afegiu 1 o 2 cullerades d'aigua a la safata i escalfeu-la (al forn o, si la safata ho permet, per anar més de pressa, escalfeu-la al foc directe o al microones). Afegiu a la safata el suc que ha sortit després de tallar la cuixa i remeneu. 

     

    Torneu a posar el gall dindi a la safata i serviu-lo.

    Comentaris