7 persones
• GALIANO, Cristina: "La Cocina de Cristina Galiano" (p. 300), Espasa, Madrid, 2001
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 356), Espasa, Barcelona, 2012
Velocidad cuchara (consultat el 2013)
Antelació obligatòria
Antelació opcional
Es pot preparar la recepta just abans de servir-la?
On venen llet evaporada sencera?
Variants de la recepta
entre 4 i 7 llimones grans (després necessitarem la pell d'una altra):
o bé
|
Renteu-les i eixugueu-les amb paper de cuina. Talleu un casquet en un dels extrems de cada llimona. Buideu-les amb l’ajut, primer d’un ganivet i després d’una cullereta (vigileu de no trencar la pell, que ens servirà de recipient). Poseu les llimones-recipient en el congelador perquè s’endureixin. Pel que fa a l’interior de les llimones, que heu buidat, podeu llençar la polpa i els pinyols i reserveu 150 g de suc en un tàper a la nevera per a quan fem el gelat (si us sobra suc, podeu congelar-lo en glaçoneres per fer-lo servir en una altra recepta, per exemple per fer mató).
Renteu les llimones i eixugueu-les amb paper de cuina. Talleu un casquet en un dels extrems de cada llimona. Buideu-les amb l’ajut, primer d’un ganivet i després d’una cullereta (vigileu de no trencar la pell, que ens servirà de recipient).
|
|
|
410 g de llet evaporada sencera |
Aboqueu la llet en glaçoneres i poseu-la en el congelador (els glaçons no haurien de ser gaire grans); un cop congelada, si encara no la feu servir, podeu posar els glaçons en una bossa de congelació hermètica. (Unes hores abans que feu servir els glaçons, la temperatura del congelador no hauria de ser la màxima, que poseu per a la congelació ràpida, per tal que els puguem picar amb la thermomix). |
1 llimona (només en farem servir la part groga de la pell) |
Comentaris
Molt bo.