4 persones
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 216), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 186), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 256), Eumo Editorial, Vic, 2000
Antelació necessària:
Antelació optativa:
Variacions de la recepta:
300 g de bacallà dessalat |
|
1 ceba tendra (uns 100 g), a trossets
20 olives negres, tret el pinyol i a trossets
1 o 2 tomàquets d'amanir (uns 150 g), a daus
Opcional: 1/4 o 1/2 pebrot verd (uns 40 g), a trossets petits 1/4 o 1/2 pebrot vermell (uns 40 g), a trossets petits |
|
6 o 7 tomàquets madurs (uns 600 g), triturats a velocitat 10 amb la thermomix, o triturats al màxim amb l'accessori picador de la batedora electrica, o ratllats |
|
150-180 g de tonyina de llauna (pes net), esmicolada
4 cullerades d'oli d'oliva verge extra (40 g), que pot ser el que conté la llauna de tonyina
sal pebre blanc |
|
Deixeu refredar l'esqueixada a la nevera. |
Comentaris
Llàstima que a en Jaume no li agradi ni el bacallà ni el pebrot... Potser me la faré per a mi!