Peleu la fruita si té una pela que no es menja (per exemple, els plàtans, el meló, la síndria, el mango), renteu-la i deixeu-la escórrer si no la peleu (per exemple, maduixes, cireres, figues, préssecs de vinya), traieu-li la cua si en té (per exemple, maduixes, cireres, figues), traieu-li el cor si en té (per exemple, pomes) i traieu-li els pinyols o les llavors si en té (per exemple, préssecs, cireres, síndria, meló, mango).
Congeleu a fruita en porcions de la mida aproximada d'un glaçó (les maduixes i les cireres, les podeu congelar senceres; els plàtans també els podeu congelar sencers un cop pelats perquè quan estan congelats es poden trencar fàcilment a trossos amb les mans); poseu les porcions de fruita en un túper en una sola capa, si pot ser de manera que no es toquin gaire per tal que després les pugueu separar bé, tot i que podeu fer més capes si les separeu amb un full de paper vegetal (per als plàtans, com que els congeleu sencers, no cal túper, podeu embolicar-los en film transparent); tapeu el túper i poseu-lo al congelador.
Si penseu triturar la fruita amb la batedora elèctrica i no amb thermomix, val més que congeleu la fruita en porcions de mida més petita.
Un cop la fruita estigui congelada, si encara no l'heu de fer servir, podeu guardar-la en una bossa de congelació perquè ocupi menys espai.
Comentaris
Jo ho provaré sense sucre, és imprescindible? La fruita ha de ser congelada?
Si entre les fruites n'hi ha alguna de dolça, com el plàtan o les figues, no hi cal sucre. Ens altres casos, a gust del consumidor. No he provat què passa si la fruita no està congelada i congeles la crema que obtens en batre-ho tot.