4 persones
• CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 98), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005
Temperatura de servei
Antelació obligatòria
Antelació opcional
Consell
Aquesta és la part més feixuga de l'elaboració de la recepta.
Podeu optar per comprar més quantitat de sardines de les que necessiteu per a aquesta recepta i preparar-les totes.
D'aquesta manera, quan vulgueu fer aquesta recepta o una altra que requereixi treballar amb sardines obertes, ja tindreu feta la part més pesada.
600 g de sardines (un cop netes i tretes les espines, obtindreu uns 370 g de sardina) |
|
Renteu les sardines a sota del raig d'aigua de l'aixeta i elimineu les escates fregant-les en direcció contrària al punt d'inserció (de vegades en tenen moltes i de vegades quasi no en tenen); amb el dit, acabeu de netejar les vísceres. Aneu posant les sardines a sobre d'una reixeta perquè s'escorrin. |
|
Feu servir les tisores per obrir una mica la sardina. Feu pressió a sobre de l'espina central de manera que la sardina s'obri del tot. Agafeu l'espina, per l'extrem del cap, i estireu per treure-la.
Si amb l'espina central no us heu endut la cua, elimineu-la amb les tisores.
Amb les tisores, talleu la part de la vora de cadacuna dels dos filets de cada sardina, que té espines petites.
Amb la sardina oberta, acabeu d'eliminar les espines que queden (la millor manera de trobar les més petites és pel tacte amb la mà).
Només si no penseu fer el pas següent –congelació de les sardines: Tanqueu la sardina, estireu les espines que hi ha en el centre de la línia que uneix els dos filets (l'aleta dorsal) i elimineu-les amb unes tisores; de vegades, en fer aquest pas, se separen els dos filets ( si congeleu les sardines, és més fàcil eliminar l'espina dorsal quan descongeleu la sardina: quan està quasi descongelada però no del tot).
Aneu estenent les sardines obertes a sobre d'un full paper absorbent de cuina, tapeu-les amb un altre full i pressioneu una mica, per tal d'eliminar la mica d'aigua residual.
Reserveu les espines per fer la recepta "Espines de sardina cruixents". |
|
Si heu congelat les sardines i no n'heu eliminat l'espina dorsal, un cop descongelades o quasi, tanqueu-les, estireu les espines que hi ha en el centre de la línia que uneix els dos filets (l'aleta dorsal) i elimineu-les amb unes tisores (de vegades, en fer aquest pas, se separen els dos filets). |
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g) |
|
2 o 3 cebes (uns 400 g), a làmines fines |
|
4 o 5 tomàquets madurs (uns 500 g), a trossets
1 pebrot verd, a trossets
3 pessics de sal pebre blanc |
Escalfeu el forn a 180º. |
Comentaris
Bonissim! Fa molt de goig. Vaig a provar-la ara mateix!! Si et ve de gust dona un cop d'ull al meu blog, jo tb tinc la teva mateixa afició. M'ha agradat molt la senzillesa de les teves receptes cartesianes. Brava! www.coocookitchen.blogspot.com
Gràcies. He entrat al teu blog. I seguiré entrant-hi. Endavant! Si vols, pots subscriure't a la web Receptes Cartesianes i cada setmana rebràs el llistat de receptes noves. Per fer-ho, has d'anar a la pàgina d'inici i, a la columna de la dreta, a l'apartat "Subscriu-te", clicar a "Apunta't a la llista de correu". També pots seguir-nos al Facebook. Per fer-ho, a l'apartat "Subscriu-te" de la pàgina d'inici, has de clicar a "Segueix-nos al Facebook".
Ara he sabut que la Isabel Velasco és neboda d´una amiga meva. En entrar al seu Blog he vist que ella havia entrat a la teva pàgina. Quina casualitat!
Què bones! Les faré!