Salmó al forn amb carbassó

4 persones

Ingredients

  • 1 o 1,5 unitats (uns 400 g) carbassó
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 400 g (un dels lloms de la cua) salmó
  • 50 g vi blanc sec
  • Escalfament del forn

    Escalfeu el forn: 200°.

    Preparació de la safata de salmó amb carbassó

    un dels lloms (uns 400 g) d'una cua de salmó

    (a la peixateria demaneu que treguin l'espina de la cua i que la parteixin en dos lloms; en guardeu un al congelador per a un altre dia)

    sal

    Poseu el llom en una safata que pugui anar al forn, amb la pell cap avall (és adir amb la carn a la vista).

    El saleu.

    1 o 1,5 carbassons (uns 400 g)

    Els renteu i sense pelar-los els talleu a rodanxes molt fines (va bé fer-ho amb la mandolina) que aneu posant a sobre del salmó, superposant les unes amb les altres com si fossin escates.

    sal

    unes gotes de suc de llimona 

     

    1/2  gotet (dels de vi) de vi blanc sec (50 g)

     

    un raig d'oli d'oliva verge

    Saleu-ho (poc), poseu-hi unes gotes de llimona i ruixeu-ho tot amb el vi i un raig d’olii.

    Cocció del salmó amb carbassó

    Poseu la safata al forn calent a 200º amb l'escalfor de baix: 20 min ( fins que el carbasssó comenci a torrar-se); de tant en tant, aneu ruixant el carbassó amb el suc que hi ha a la safata.

    Comentaris

    • Helena 12 de Juliol de 2013 14:23

      Mmm! A veure quan m´animo a provar-lo... Sembla fàcil.

    • Pury 16 de Juliol de 2013 09:18

      Muy bueno, se cocina en poco tiempo ahora en verano se agradece. Lo deje reposar fuera del horno y lo servi templado. Te deseo buen verano.

    • Receptes Cartesianes 16 de Juliol de 2013 14:08

      Gràcies pel comentari. Pots provar de fer també el "Salmó al forn amb salsa de iogurt" o el "Salmó amb pomes i salsa d'ametlles". Bon estiu.

    • Juana 13 de Desembre de 2015 17:31

      Receta muy sana y buenisima

    • M Rosa Brunet Carreras 15 de Gener de 2024 13:57

      Fàcil i molt bona.