6 persones
• FÀBREGA, Jaume: "La cuina de Mallorca" (p.110), Edicions de la Magrana, Barcelona 1999
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 209), Alianza Editorial, Madrid 2002
Recetario Thermomix (consultat el 2013)
Gastroteca.cat (consultat el 2013)
Bona Vida, Jaume Fàbrega (consultat el 2013)
Bojos per la cuina (consultat el 2013)
Què és la coca de trempó?
Què és el trempó?
D'on és pròpia, la recepta del trempó i de la coca de trempó?
De quina època de l'any són propis, el trempó i la coca de trempó?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Temperatura de servei
Mètode preferible per preparar els ingredients del trempó (procés 1), tradicional o thermomix?
De manera que, trieu el mètode tradicional si busqueu més perfecció i opteu per thermomix si busqueu rapidesa.
Mètode preferible per fer la massa de la coca (procés 2), tradicional o thermomix?
Material necessari
Antelació opcional
Per a l´últim moment uns quedarà:
També podríeu fer tota la recepta amb antelació i donar-li un cop de forn abans de servir-la per tal d'escalfar-la i que la base recuperés el cruixent, però pot ser difícil trobar-li el punt.
Òbviament, si voleu menjar la coca freda, heu de fer tota la recepta amb antelació.
uns 300 g de ceba blanca o de ceba tendra (1 o 2 unitats) , pelada i rentada, a trossos
uns 200 g de pebrots verds tendres (2 unitats), rentats i tretes les llavors, a trossos [Si no en trobeu de tendres (de color verd clar), que es cultiven a Mallorca, feu servir els verds que trobeu.] |
|
uns 500 g de tomàquets madurs (5 o 6 unitats), rentats |
uns 300 g de ceba blanca o de ceba tendra (1 o 2 unitats) , pelada i rentada
uns 200 g de pebrots verds tendres (2 unitats), rentats i tretes les llavors [Si no en trobeu de tendres (de color verd clar), que es cultiven a Mallorca, feu servir els verds que trobeu.]
uns 500 g de tomàquets madurs (5 o 6 unitats), rentats |
100 g d'oli d'oliva verge 100 g d'aigua [g(oli+aigua)=200 g; g oli = g aigua] 4 g de sal
80 g d'oli d'oliva verge 120 g d'aigua [g(oli+aigua)=200 g; g oli = 2/3 g aigua] 4 g de sal
70 g d'oli d'oliva verge 130 g d'aigua [g(oli+aigua)=200 g; g oli = 1/2 g aigua] (en realitat serien 66,666… g d'oli i 133,333… g d'aigua) 4 g de sal |
|
335 g de farina (potser en necessitarem uns 15 g més; depèn de la farina que agafi el líquid)
10 g de llevat químic |
|
Només si la safata de forn no és antiadherent i no la folreu amb paper vegetal) unes gotes d'oli d'oliva verge extra |
Si la safata de forn (38 cm x 32 cm) de què disposeu no és antiadherent, pinteu-la amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona o folreu-la amb un full de paper de forn.. |
Escalfeu el forn: amb l'escalfor de dalt i de baix, a 180°. |
sal 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g) |
Comentaris