D'on és pròpia, aquesta recepta?
Què significa escalivar?
Podem escalivar pebrots a casa?
Mètode preferible per escalivar pebrots al forn: amb l'escalfor de dalt i de baix o amb el gratinador?
De les dues maneres queden bons. De la segona manera encara queden millor, amb més aroma, però hi ha l'inconvenient que queden molts trossets negres de pell cremada, que costen de treure.
Mètode preferible per escalivar pebrots: al forn o al microones?
A Receptes Cartesianes hi ha dues receptes per "escalivar" pebrots:
Indubtablement, els pebrots s'han d'escalivar al forn; al microones podem obtenir uns pebrots bons, però no són els pebrots escalivats que obtenim amb el forn. Ara bé, si necessiteu escalivar un pebrot i teniu pressa o si, encara que no tingueu pressa, no voleu encendre el forn per un sol pebrot, o si els voleu per fer una salsa, podeu fer servir el microones. Òbviament, no obtindreu les mateixes aromes que al forn, però el resultat serà prou satisfactori i, segons per a quina preparació vulgueu fer servir el pebrot, ni tant sols notareu la diferència.
Com podem fer servir els pebrots escalivats al forn?
Escalfeu el forn a 200º.
Segona opció: Si voleu fer la segona opció per escalivar els pebrots, us podeu saltar aquest procés. |
sal oli d'oliva verge extra |
Feu tires dels pebrots i amaniu-les amb oli i sal. |
Comentaris
La meva mare abans de posar-los al forn (ja rentats i assecats) el tira un raig d´oli d´oliva i s´impregna amb la ma tot el pebrot i a ademés li posa 1/2 got d´aigua a la plata del forn. El forn igual però 1/2 h o 3/4 i es deixen amb l´escalfor del forn que s´acabin de fer. A l´hora de menjar-ne se li posa sal+all trituradet+oli Proveu-lo us agradarà. Felicitats pels vostres consells.Apren molt. Gracies
Sabia de gent que ho feia, això de l'oli. Provarem tot això que dius. Gràcies pel comentari. I gràcies per seguir-nos!
Per a que es pot aprofitar tot el suc que deixen anar?, es bonisim!!
Efectivament, el suc que deixen anar els pebrots escalivats és molt bo. El pots afegir a l'amaniment dels pebrots escalivats o d'una amanida, el pots afegir a una crema de verdures o a un caldo, el pots fer servir en una salsa de pebrot vermell amb beixamel (http://www.receptescartesianes.cat/recipes/310), amb fruita seca (http://www.receptescartesianes.cat/recipes/307) o amb iogurt (http://www.receptescartesianes.cat/recipes/309)… I si no, te'l pots beure. Bon profit!
Cuantos dias se conserva en nevera? 0 puede congelarse? Gracias
Marian, el pebrot escalivat es conserva com a mínim 3 dies a la nevera i segurament més i tot però no t'ho puc assegurar. Jo he congelat pebrot escalivat i m'ha quedat bé.