Rocs de xocolata, flocs de blat de moro i ametlla 

Material obligatori

Microones

uns 15 rocs de 10 g o uns 30 rocs de 5 g 

Categories

  • Postres
  • RUSCALLEDA, Carme; BALAM, Raül; Sánchez, Manuel: “Receptes antiaging” (p. 88), Columna Edicions, Barcelona, 2012

    Preparació de la safata dels rocs

    Folreu una safata gran (per exemple la safata del forn, encara que no l'haureu d'enfornar) amb paper de forn o amb un tapet de silicona.

    [Podeu prescindir de la safata si disposeu el paper de forn o el tapet de silicona al damunt d'una superfície plana.  Tingueu en compte, però, que d'aquesta manera, mentre els rocs no siguin del tot sòlids de manera que ja els pugueu posar en una safata o en una capsa per servir-los, no podreu moure'ls de lloc encara que us fan nosa en un moment determinat.]

    Preparació dels flocs de blat de moro i de l'ametlla

    35 g d'ametlla torrada, pelada

    • en palets
    • o sencera
    • Si disposeu de l'ametlla en palets, aboqueu-la en un bol petit.
    • Si disposeu de l'ametlla sencera:
      • piqueu-la molt grollerament (aboqueu-la al bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica i piqueu-la amb molt de compte perquè, si badeu, de seguida es fa pols i això no ens interessa);
      • o bé talleu-la en palets o en trossets amb un ganivet.

    35 g de flocs de blat de moro torrats (corn flakes), sense sucre

    Aboqueu-ho en un bol petit (pot ser el mateix on teniu l'ametlla).

    Fosa de la xocolata

    100 g de xocolata amb un mínim del 70% de cacau, a trossets

    Poseu la xocolata  en un bol apte per a microones, on després hi afegireu la resta d'ingredients (va molt bé que el bol sigui de silicona).

    • Poseu el bol al microones (no cal que el tapeu) i programeu: 900 W, 1 min. Remeneu amb una espàtula de silicona.
    • Aneu posant el bol al microones en tandes de 30 s, remenant a continuació cada vegada, fins que tota la xocolata s'hagi desfet (no cal esperar que estigui tota la xocolata desfeta quan la traieu del microones; si remenant s'acaba de desfer, doneu el procés per acabat; no ho deixeu més estona del compte perquè la xocolata es cremaria).

    Elaboració de la massa dels rocs

    Aboqueu

    • l'AMETLLA
    • i els FLOCS DE BLAT DE MORO

    que heu reservat en el bol de la xocolata fosa i barregeu-ho tot amb l'espàtula de silicona fins a obtenir una barreja homogènia.

    Modelatge dels rocs

    Amb una cullera aneu donant forma als rocs i aneu-los posant al damunt del paper de forn o del tapet de silicona; feu-ho

    • amb una cullera gran si voleu rocs d'uns 10 g
    • o amb una cullereta si voleu rocs d'uns 5 g.

    Refredament dels rocs

    Deixeu refredar els rocs a temperatura ambient fins que ja siguin sòlids (quan els agafeu no us han de tacar les mans).

    Presentació

    Serviu els rocs en una safata o en un bol, o en una capsa com si fossin bombons.

    Conservació

    Podeu conservar els rocs en una capsa hermètica.

    Comentaris

    • Eulàlia 18 de Gener de 2023 14:26

      Molt fàcil de fer i boníssim!

    • Receptes Cartesianes 02 de Juny de 2023 20:38

      Gràcies pel comentari, Eulàlia.