4 persones (uns 600 g)
• FUNDACIÓ ALÍCIA: "La cocina de las legumbres” (p.152), Planeta Gastro, Barcelona 2016
Això en realitat no és un hummus, oi?
Doncs per què n'hi diem "hummus"?
ens hem permès la llicència d'anomenar-lo hummus.
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei
Antelació necessària
Antelació opcional
Estalvi de temps en el remull i cocció de les mongetes seques (processos 1 i 2)
Estalvi de temps en l'elaboració de la crema de cacauets (procés 3)
Conservació:
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Si voleu, per aprofitar la feina, podeu fer més mongetes de les que necessiteu i, un cop cuites, congelar les que no feu servir per aquest plat (les podeu congelar amb el caldo o sense).
Aneu escorrent els 500 g de MONGETES SEQUES cuites amb una escumadora i aneu-les posant al got de la thermomix, on teniu la crema de cacauet; reserveu el CALDO de cocció de les mongetes. |
|
100 g de caldo de cocció de les mongetes, o de caldo de verdures o d'aigua si no teniu caldo
20 g de suc de llimona (2 cullerades no plenes) pebre blanc
1 culleradeta de les de cafè de comí |
|
Rectifiqueu-ho de sal i, si n'hi afegiu, programeu: uns segons, v=5. Rectifiqueu-ho de sal i, si n'hi afegiu, torneu-ho a barrejar tot un moment amb la batedora elèctrica. |
|
Si encara no heu de fer servir l'hummus, reserveu-lo, tapat, a la nevera. |
1 pastanaga, pelada i rentada, tallada a bastonets
1 bulb de fonoll, rentat, tallat a làmines
1 bulb de remolatxa crua, rentat, tallat a làmines
16 bastonets de pa petits o bastonets de farina de cigró
… |
Podeu acompanyar el puré, com si fos un hummus,
|
Comentaris