Fundació Alícia_Recomanacions-dieteticoculinaries-durant-el-tractament-del-cancer-de-mama.pdf (p. 40) (consultat el 2022)
Temperatura de servei
Aquesta crema se serveix freda.
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
La crema quedarà més fina si la feu amb thermomix.
Antelació convenient
Convé fer la crema amb antelació per tal que es refredi una mica a la nevera (penseu que en batre-la, sobretot si ho feu amb thermomix, es pot escalfar).
Si la voleu servir i no la trobeu prou freda, podeu abocar-hi algun glaçó i batre-la un moment per desfer-lo (però, compte, que no se us aigualeixi massa).
Preparació de la sopa
1 kg de tomàquet madur, a trossos
2 llesques de pa sec (60 g)
55 g d'oli d'oliva verge extra (4 cullerades)
12 g de vinagre balsàmic de Mòdena (2 culleradetes)
2 grapats de fulles d'alfàbrega fresca
sal
pebre blanc
Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica.
Poseu-ho tot en el got de la thermomix.
Tritureu-ho fins a obtenir una crema ben fina i coleu-la.
Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua freda i torneu a passar-hi la batedora.
Per triturar-ho tot, programeu: 2 min, v=5-10, fins a obtenir una crema ben fina (si voleu que no se us escalfi tant la crema quan teniu el robot en marxa, aneu programant intervals de 30 min -4 intervals en total- separats per intervals de repòs de la màquina).
Si la crema encara no és prou fina, programeu un altre min, v=5-10.
Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua freda i programeu: uns s, v=5.
Comentaris