Pizzetes falses amb base de carbassó

4 persones

El comidista (consultat el 2020)

Primer plat o entrant?

  • Pot constituir un primer plat (la recepta seria per a 4 persones) i pot servir-se com a entrant per picar (la recepta seria per a força persones més).

 

Plat fred o calent?

  • Aquest plat se serveix calent, amb el tomàquet desfet. Però si us en sobra, tot i que el podeu tornar a escalfar, veureu que també és bo fred.

 

Antelació possible

  • Podeu fer tota la recepta amb antelació tret dels 5 min de cocció de les bases de carbassó amb el guarniment (procés 8).

Preparació del tomàquet de guarniment de les pizzetes

  • Us podeu estalviar aquest procés si disposeu de 300 g de puré de tomàquet concentrat.
  • Podeu invertir l'ordre dels dos primers passos d'aquest procés:
    • primer triurar i després coure,
    • o bé primer coure i després triturar.
  • Si feu servir tomàquet natural de llauna triturat us estalvieu de triturar.lo. 

450 g de tomàquets madurs

(podeu fer servir tomàquet de llauna natural, sencer o triturat)

Si feu servir tomàquet de llauna natural triturat, salteu-vos aquest pas.

 

Sense pelar-los, 

 

  • partiu-los per la meitat o en quarts i, tritureu-los, 

o amb la thermomix, programant: 1 min, v=5-10,

o amb l'accessori picador de la batedora elèctrica (es notaran una mica les pells);

o bé

  • ratlleu-los.​

Poseu el tomàquet en una cassola (sense oli) i deixeu que es concentri (aneu remenant): uns 10 min.

Reserveu-lo.

Preparació dels xampinyons de guarniment

12 xampinyons 

Talleu la part del penduncle que està molt bruta de terra i descarteu-la; renteu els xampinyons ràpidament amb aigua (no els deixeu en remull perquè perdrien gust), separeu el peduncle del barret i escorreu-los bé.  Talleu els barrets a làmines fines i els peduncles a rodanxes fines i reserveu-ho.

Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 190º.

Preparació de la safata de forn

uns 750 g de carbassons (3 unitats), rentats, escapçades les puntes:

 

  • si són rodons,

tallats a  rodanxes d'aproximadament 1/2 cm de gruix;

 

  • si són allargats,

tallats a rodanxes diagonals (diagonals) perquè tinguin més superfície) d'aproximadament 1/2 cm de gruix.

Per aquesta quantitat de carbassó necessitareu 2 safates: si feu servir les safates que van amb el forn (38 x 32 cm), n'omplireu una i un tros de l'altra. 

Si les safates no són antiadherents, folreu-les amb paper de forn.

 

Disposeu les rodanxes de carbassó a les safates sense que se superposin.

Cocció de les bases de carbassó

  • Poseu la safata al forn calent a 190º: 10 min.
  • Gireu el carbassó.
  • Torneu a posar la safata al forn: 10 min.

​Preparació de la barreja del tomàquet de guarniment amb altres ingredients

alfàbrega fresca o seca, picada

orenga seca

 

sal 

pebre blanc

1 raig d'oli d'oliva verge extra

 

Només si el tomàquet és àcid:

1 pessic de sucre

Afegiu al puré de tomàquet l'alfàbrega i l'orenga. Salpebreu-ho. Afegiu-hi  l'oli. Barregeu-ho tot.

Cobriment de les bases de carbassó amb el guarniment

Escampeu TOMÀQUET de guarniment que heu reservat, al damunt de cada rodanxa de carbassó.

Repartiu pel damunt els XAMPINYONS que heu reservat.

175 g de mozzarella escorreguda, esmicolada 

(si no teniu mozzarella, feu servir un altre formatge que es fongui)

Escampeu-la per sobre de cada pizzeta.

Cocció de les bases de carbassó amb el guarnimentó

Poseu la safata al forn calent a 190º: 5 min (fins que el formatge es fongui i es gratini una mica).

Comentaris