uns 300 g
Gastronomía y Cía (consultat el 2019)
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Antelació necessària
Antelació convenient
Va molt bé poder-ne disposar en el moment que vulguem fer la recepta i per tant, és aconsellable haver cuit les mongetes (processos 1 i 2) amb antelació. Per obtenir aquesta quantitat de mongetes cuites, hem de partir de 50 g de mongetes seques negres (pes abans de la hidratació), però us recomanem coure'n més quantitat i reservar les que no necessitem i el caldo en tàpers a la nevera o en el congelador per a una altra recepta.
Per estalviar temps
Hi ha alguna altra recepta cartesiana de crema de cacau per untar?
Quina recepta cartesiana de crema de cacau amb avellanes és més bona?
[(g de mongetes cuites) = 2,5 x (g de mongetes seques)]
[(g de mongetes seques) = (g de mongetes cuites) / 2,5]
Per tant necessitem: 125/2,5 = 50 g de mongetes seques negres. Però us recomanem coure'n més quantitat i reservar les que us sobrin per a una altra recepta.
aigua (g d'aigua = = 3 x g de mongetes seques) |
|
30 g de crema d'avellanes
30 g de cacau en pols
35 g de dàtils; el pes és un cop espinyolats
100 g de llet descremada o d'aigua
20 g d'oli d'oliva verge extra
Opcional: 1/2-1 culleradeta de pasta concentrada de vainilla o bé les llavors d'1/4 beina de vainilla |
Aboqueu 125 g de mongetes seques negres cuites al got de la batedora elèctrica. Aboqueu-hi també tot els altres ingredients. Tritureu-ho fins que obtingueu la textura de crema; comproveu que els dàtils han quedat totalment triturats i, en cas contrari, torneu a posar la batedora en marxa una estona més. Aboqueu 125 g de mongetes seques negres cuites al got de la thermomix. Aboqueu-hi també tot els altres ingredients. Per triturar-ho tot, programeu: v=5-10, fins que obtingueu la textura de crema. Comproveu que els dàtils han quedat totalment triturats i, en cas contrari, torneu a posar el robot en marxa una estona més. |
Comentaris