4 persones
Kids inspired food_Juan Llorca (consultat el 2017)
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Antelació necessària
Antelació convenient
Antelació opcional
Oi que hi ha uns altre gelats cartesians ràpids que són molt semblants a aquest?
Recepta d'aprofitament de plàtans massa madurs per menjar
Oi que hi ha d'altres receptes cartesianes d'aprofitament de plàtans molt madurs?
4 plàtans molt madurs (Perquè el gelat quedi bo, els plàtans han de ser molt i molt madurs; van molt bé els que han madurat tant que són molt tous i marronosos, i que ja estaríem disposats a llençar perquè per menjar no ens agraden.) |
2 càpsules de cafè descafeïnat o bé el cafè necessari per a fer 2 cafès
|
|
Us podeu saltar aquest procés si no penseu servir el gelat acabat de fer.
Si penseu servir el gelat acabat de fer, aquest procés no és imprescindible, però va bé perquè el gelat trigui més a desfer-se.
Aboqueu els glaçons de CAFÈ al got de la thermomix. [És important que poseu els glaçons de cafè abans que el plàtan i la fruita seca, de manera que quedin a la part de baix del got; si els poséssiu a sobre, com que programarem la v progressiva 5-10 durant molt poc de temps, podrien no quedat triturats del tot i, en menjar el gelat, notaríem petits cristalls de gel]. |
|
40 g d'avellanes torrades o crues o d´ametlles torrades o crues o de nous o d'anacards |
|
Opcional: canyella en pols
una punteta de culleradeta de pasta concentrada de vainilla o bé les llavors d'1/4 beina de vainilla |
40 g d'avellanes torrades o crues o d´ametlles torrades o crues o de nous o d'anacards |
|
Tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica (si la batedora no ho agafa, espereu 5 min): al principi costarà molt i us haureu d'ajudar d'una cullera o d'una espàtula per anar separant els trossos de plàtan que han quedat travats a les ganivetes i per anar remenant el contingut del got; quan hagueu aconseguit triturar-ho força, feu el pas següent.
[Si teniu problemes per triturar el plàtan i els glaçons amb la vostra batedora, afegiu-hi una miqueta de llet.] |
|
Opcional: canyella en pols
una punteta de culleradeta de pasta concentrada de vainilla o bé les llavors de 1/4 beina de vainilla |
Comentaris