4 persones
• MIRALPEIX, Assumpta; CLAPÉS, Jaume: "Colesterol y dieta" (p. 188), Random House Mondadori, Barcelona, 1998
Escalfeu el forn a 200°. |
400 g de cebes, en làmines fines (unes 3 cebes; si són més, també queda bé)
1/2 cullera d'oli d'oliva verge |
Poseu l'oli en una paella i quan sigui calent, poseu-hi la ceba, a foc molt lent, tapeu la paella i aneu remenant fins que la ceba quedi confitada: uns 10 min. |
1 cua de salmó d’uns 800 g, treta l’espina
sal |
Poliu les espines dels costats del salmó, eixugueu-lo, saleu–lo i poseu-lo en una safata que pugui anar al forn (podeu posar-lo obert o tancat, o posar-ne només un dels dos lloms; si el poseu tancat, l'heu de deixar més temps al forn que si el deixeu obert). |
Escampeu la ceba per sobre del peix. |
|
2 iogurts (descremats, queda bé) |
Cobriu el peix amb els iogurts (no hi heu d’afegir sucre). |
Poseu-ho al forn calent a 200º: uns 30 min (vigileu abans del 30 min, perquè no s'assequi o es cremi la salsa; el temps dependrà també de la mida de la peça de peix). |
Comentaris
Molt bo! En acabar la cocció es important treure el peix del forn per evitar que no s'assequi
Acabo de fer el salmo amb iogurt I m'ha semblat fantastic. Sobretot tenin en comte que no soc fan d'aquest peix. L'altre dia vaig fer la truita de patates al micro. Una gran trobada.