50- 60 galetes (uns 700 g)
• A Taula! Cicle de cultura i gastronomia (Taller impartit per Cristina Vicentini): “Galetes saludables”, Centre Cívic El Sortidor, Barcelona, 2016
Mètode preferible: a mà o amb robot pastador?
Material necessari
Conservació
Oi que hi ha una altra "recepta cartesiana" semblant a aquesta?
En què es diferencien?
Galetes de cacau amb canyella i taronja Galetes de vainilla amb llavors de rosella i llimona
cacau
taronja llimona
canyella vainilla i llavors de rosella
3 rovells d'ou (les clares no es fan servir; reserveu-les en un tàper a la nevera per a una altra recepta, per exemple la de visitandines o financiers )
35 g d'aigua |
Aboqueu-ho en el bol del robot (on fareu tota la massa). Poseu l'ACCESSORI BATEDOR DE VARETES. Programeu: v=10, aproximadament 1 min (fins que quedi escumós).
Aboqueu-ho en el got de la batedora elèctrica. Barregeu-ho tot a velocitat màxima (fins que quedi escumós). |
180 g d'oli d'oliva verge extra |
Aboqueu l'oli en una gerreta.
Seguint amb l'ACCESSORI BATEDOR DE VARETES, i amb la màquina en marxa a v=10, aneu afegint l'oli a poc a poc (a fil): uns 2 min (fins que obtingueu una textura de maionesa clara). Reserveu-ho a la nevera.
Amb la batedora en marxa a velocitat màxima, aneu afegint l'oli a poc a poc (a fil): uns 2 min (fins que obtingueu una textura de maionesa clara). Reserveu-ho a la nevera. |
390 g de farina fluixa |
Amb un tamís (o amb un colador), tamiseu la farina en un plat fondo i reserveu-la.
Amb un tamís (o amb un colador), tamiseu la farina en el bol gran on fareu tota la massa. Disposeu la farina en forma de tortell, de manera que formi un volcà (amb el forat al mig). |
150 g de sucre panela ratlladura de la pell d'1 llimona 1 grapat de llavors de rosella
6 g de pasta concentrada de vainilla o bé les llavors de 1/2 beina de vainilla
1 polsim de sal |
Substituïu l'accessori de varetes per l'ACCESSORI BATEDOR PLA. Afegiu el sucre, la ratlladura, les llavors, la vainilla i la sal al bol del robot, on hi ha la crema que heu reservat. Per barrejar-ho tot programeu: v=4, uns 20 s.
Aboqueu-ho al "cràter del volcà" juntament amb la crema que heu reservat a la nevera. Barregeu amb els dits d'una mà tot el que heu posat en el "cràter", fins que la barreja sigui uniforme. |
Seguint amb l'ACCESSORI BATEDOR PLA, amb el robot en marxa a v=2, aneu abocant la FARINA tamisada que heu reservat, i seguiu amb el robot en marxa fins que la massa tingui una textura uniforme i no s'enganxi a les mans quan la toqueu. Si cal, podeu afegir una mica de farina a la massa.
Aneu afegint a poc a poc la FARINA del voltant a la pasta del "cràter" fins que la massa tingui una textura uniforme i les mans quedin netes. Si cal, podeu afegir una mica de farina a la massa. |
|
Escalfeu el forn a 170º. |
Comentaris