50- 60 galetes (uns 700 g)
• A Taula! Cicle de cultura i gastronomia (Taller impartit per Cristina Vicentini): “Galetes saludables”, Centre Cívic El Sortidor, Barcelona, 2016
Mètode preferible: a mà o amb robot pastador?
Material necessari
Conservació
Oi que hi ha una altra "recepta cartesiana" semblant a aquesta?
En què es diferencien?
Galetes de cacau amb canyella i taronja Galetes de vainilla amb llavors de rosella i llimona
cacau
taronja llimona
canyella vainilla i llavors de rosella
3 rovells d'ou (les clares no es fan servir; reserveu-les en un tàper a la nevera per a una altra recepta, per exemple la de visitandines o financiers )
35 g d'aigua |
Aboqueu-ho en el bol del robot (on fareu tota la massa). Poseu l'ACCESSORI BATEDOR DE VARETES. Programeu: v=10, aproximadament 1 min (fins que quedi escumós).
Aboqueu-ho en el got de la batedora elèctrica. Barregeu-ho tot a velocitat màxima (fins que quedi escumós). |
180 g d'oli d'oliva verge extra |
Aboqueu l'oli en una gerreta.
Seguint amb l'ACCESSORI BATEDOR DE VARETES, i amb la màquina en marxa a v=10, aneu afegint l'oli a poc a poc (a fil): uns 2 min (fins que obtingueu una textura de maionesa clara). Reserveu-ho a la nevera.
Amb la batedora en marxa a velocitat màxima, aneu afegint l'oli a poc a poc (a fil): uns 2 min (fins que obtingueu una textura de maionesa clara). Reserveu-ho a la nevera. |
Escalfeu el forn a 170º. |
Poseu la safata al forn calent a 170º (no poseu dues safates alhora): uns 10-12 min; quan surtin del forn, les galetes encara seran una mica toves. |
Comentaris