uns 200 g de mató ( per a 4 persones)
• LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "El meu formatge fresc" (p. 13), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2015
Mètode preferible, tradicional o microones?
D'on és propi, el mató?
Com es menja el mató?
Conservació del mató
Una altra manera de fer mató
|
Poseu un colador amb la malla de forat ben petit a sobre d'un recipient ( si no teniu cap colador de malla fina, poseu un mocador de fil a sobre del colador que tingueu). Coleu la llet tallada: el xerigot (part líquida) passarà al recipient i el mató (part sòlida) quedarà en el colador.
Què en fem, del xerigot?
|
Deixeu que el mató es vagi escorrent a la nevera i que es refredi: com a mínim 1 h. (Si us agrada el mató més sec, premeu-lo en el colador amb una cullera perquè deixi anar més aigua; si us agrada més líquid, deixeu-lo menys estona escorrent-se a la nevera o fins i tot retireu-lo de seguida del colador.) |
Desemmotlleu el mató i serviu-lo o guardeu-lo en un tàper a la nevera.
|
Comentaris