8 piruletes
• RUSCALLEDA, Carme; BALAM, Raül; Sánchez, Manuel: “Receptes antiaging” (p. 131), Columna Edicions, Barcelona, 2012
Allrecipes (consultat el 2017)
Directo al paladar (consultat el 2017)
Epicurious (consultat el 2017)
Sweet and sour (consultat el 2017)
Això és la recepta d'un gelat?
Estris necessaris
Antelació necessària
Antelació possible
Podem triar un recobriment per a les piruletes de plàtan, que no sigui xocolata?
2 plàtans |
|
150 g de xocolata amb 70% o més de cacau, a trossos de la mateixa grandària |
|
Per fondre la xocolata, poseu el got al microones a 800 W de potència, en tandes, la primera de 30 s, després de 15 s i finalment, si cal, de 5 s, remenant una estona després de cada tanda; no cal que quan tragueu el got del microones estigui tota la xocolata desfeta; si remenant una estona s'acaba de desfer, doneu el procés per acabat (la xocolata negra es fon a uns 45-47º; no la deixeu més estona del compte al microones perquè si arribés a 50º es podria cremar).
Feu el pas següent immediatament perquè la xocolata no s'endureixi (si mentre el feu la xocolata s'endureix, torneu-la a posar uns segons al microones). |
|
3 g de mantega de cacau en pols (per exemple de la marca Mycryo)
o bé 21 g d'oli d'oliva verge extra (1,5 cullerades)
o bé 23- 30 g d'aigua (1,5- 2 cullerades) |
Afegiu la mantega de cacau al got re la xocolata tamisant-la amb un colador (per evitar que faci grumolls) i remeneu bé fins que la mantega quedi ben desfeta.
Afegiu l'oli al got i remeneu bé fins que quedi un conjunt homogeni.
Afegiu l'aigua al got i remeneu bé fins que quedi un conjunt homogeni. |
Reserveu les piruletes al congelador. Un cop ben congelades, les podeu posar en una bossa de plàstic de congelació amb tancament hermètic. |
Comentaris