Sopa de ceba

4 persones

Ingredients

  • 4 unitats (40 g) biscotes
  • 1,200 kg caldo vegetal
  • 700 g (4 unitats) ceba
  • 100 g formatge emmental
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • Antelació preferible:

    • És convenient que disposeu de 1,200 kg de caldo vegetal (que podeu tenir congelat); si no en disposeu, el feu en un moment o bé el substituïu per aigua, tot i que d'aquesta manera la sopa no quedarà tan gustosa.
    Antelació preferible:
     
    És millor si prepareu l'oli de menta (procés 1) amb antelació, si és un dia abans o més, millor.
    Va bé si disposeu de 250 cm3 de caldo vegetal (que podeu tenir congelat) per a la cocció del cuscús (procés 3); si no en teniu, el substituireu per aigua.Antelació preferible:
     
    És millor si prepareu l'oli de menta (procés 1) amb antelació, si és un dia abans o més, millor.
    Va bé si disposeu de 250 cm3 de caldo vegetal (que podeu tenir congelat) per a la cocció del cuscús (procés 3); si no en teniu, el substituireu per aigua.

    Preparació de la ceba

    700 o 800 g de ceba (3 o 4 cebes)

    Peleu les cebes i talleu-les a làmines fines (va bé fer servir la mandolina)

    1 o 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra 

    Escalfeu-lo a l'olla de pressió súper-ràpida  sense la tapadora de pressió, i escampeu-lo per tot el cul de l'olla. 

    Afegiu la ceba a l'olla sense la tapadora de pressió.  En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu el foc i tapeu l'olla amb una tapadora que no sigui la de pressió. Aneu remenant i controlant perquè la ceba no es cremi, fins que quedi ben tova i agafi un lleuger color daurat: uns 10 min.

     Elaboració de la sopa de ceba

    1,200 kg de caldo vegetal (o d'aigua)

    Aboqueu el caldo a l'olla on teniu la ceba.

    Tapeu l'olla amb la tapadora de pressió i poseu-la al foc. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 4 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Preparació dels plats

    4 biscotes ( 40 g)

    o bé 4 llesques fines de pa torrat

    Poseu cada llesca en un bol individual (o en un plat fondo) que pugui anar al forn.

    Aboqueu la sopa al damunt del pa torrat.

    100 g de formatge emmental, ratllat

    Espolseu formatge ratllat al damunt de la sopa de cada bol.

    Gratinat del formatge

    Poseu els bols al forn i engegueu el gratinador fins que el formatge agafi un color torrat suau: uns 10 min.

    Comentaris