Truita amb moniato 

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 120 g (una rodanxa gruixuda) moniato
  • 1 raig (1/2 cullerada, és adir 7 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 2 pessics sal
  • Categories

  • Segons
  • Ous
  • Plats únics
  • Pot constituir un plat únic lleugeret per sopar, acompanyada d'una amanida i, si es vol, de pa amb tomàquet. Molt adequada per a l'entrepà de l'esmorzar.

    Cocció del moniato 

    120 g de  moniato (una rodanxa gruixuda), pelat i tallat a daus petits

     

    1 cullerada d'aigua

    Poseu els daus de moniato en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones) i afegiu-hi l'aigua. Poseu l'estoig al microones i programeu: potència màxima3 min.

    Comproveu el punt de cocció i, si cal, remeneu i poseu-ho 1 min més al microones. 

    Preparació de la barreja d'ous i moniato

    2 ous

    dos pessics de sal

    Trenqueu els ous en un recipient on després hi farem la barreja. Afegiu-hi la sal i bateu els ous.

    Aboqueu el moniato al recipient dels ous i barregeu-ho tot mirant de separar els daus de moniato entre sí de manera que tots quedin ben recoberts d'ou.

    Deixeu reposar 2 min la barreja.

    Elaboració de la truita

    un raig d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada, és a dir uns 7 g)

    Poseu un raig d'oli en una paella d'uns 18 cm de diàmetre superior i escalfeu-lo.

    Poseu el foc fort i aboqueu de cop la barreja d'ous i moniato a la paella; deixeu quallar una mica la truita; amb una forquilla aneu separant una mica la vora de la truita de la paret de la paella i feu que l'ou que ha quedat acumulat al centre es reparteixi bé i distribuïu uniformement els daus de moniato;  aneu movent la paella amb un moviment circular per evitar que s'enganxi la truita i deixeu que faci crosta. 

    Abaixeu el foc al mínim, fins que vegeu que l'ou ha gairebé quallat (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular).  

    Fora del foc, tapeu la paella amb un plat i gireu la truita.

     

    si cal, un rajolí d'oli d'oliva verge extra (2- 3 g)

    Si veieu que la paella no està gens untada d'oli, afegiu-n'hi un rajolí i escalfeu-lo.

     

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Presentació de la truita

    Traslladeu la truita a un plat.

    Comentaris

    • Jordina 19 de Febrer de 2018 19:21

      Hola! Ja fa dies que volia escriure un comentari i d’avui ja no passa. Des que vaig descobrir aquesta recepta, la truita de moniato s’ha convertit en una de les carmanyoles de la setmana. És fàcil, ràpida de fer i s’estalvia oli :-) Faig servir el mateix mètode per fer truita d’espinacs, albergínia o carbassó, i totes queden ben bones! Moltes gràcies!

    • Receptes Cartesianes 19 de Febrer de 2018 20:52

      De res! Me n'alegro. Ja has provat la truita amb patates i ceba? http://www.receptescartesianes.cat/recipes/105 I la truita d'espàrrecs verds i taronja? http://www.receptescartesianes.cat/recipes/381