1 kg de melmelada
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 244), Thermomix, 2006
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 331), Espasa, Barcelona, 2012
Confituras i mermeladas, Pere Castells (consultat el 2014)
Mermelada de melocotón para envasar, Velocidad Cuchara (consultat el 2014)
Material necessari
Antelació necessària
Quantitat màxima de melmelada de préssec que podem fer amb la thermomix
Com podem fer servir aquesta melmelada?
Conservació
Per assegurar la conservació de la melmelada, renteu els pots i les tapes en el rentaplats (o bé a mà amb aigua sabonosa ben calenta). Si els pots o les tapes no han quedat ben eixuts, deixeu-ho eixugar en el forn a 30º (o bé eixugueu-los amb paper absorbent de cuina). |
Si quan aneu a fer la melmelada poseu un plat buit al congelador, podreu fer la "prova del plat" abans d'envasar-la.
400 g de sucre (40% del pes total de la fruita que heu posat); si us agrada la melmelada més dolça, poseu-n'hi el 500 g (el 50% del pes total de la fruita)
[Proporció mínima de sucre perquè la melmelada es conservi: pes sucre = 0,4 x pes total fruita.
Proporció de sucre que es posava tradicionalment: pes sucre = pes total fruita.
Com més alta és la proporciö de sucre, més llarg és el període de conservació de la melmelada.] |
|
Comproveu si la melmelada té la textura adequada (penseu que quan es refreda s'espesseix); per comprovar-ho podeu fer la prova del plat: poseu 1 culleradeta de melmelada en un plat que prèviament heu deixat en el congelador i comproveu si quan inclineu el plat teniu la viscositat que desitgeu.
Si la melmelada encara és massa líquida, aneu programanant: de 5 min en 5 min (fins que tingueu la textura adequada), varoma, v=1. |
Comentaris
Molt bona recepta. Hi cantaran els àngels!
Ja els sento cantar!